Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Domácí kečup

0.0
Domácí kečup

Potřebné ingredience

4kg zralých rajčat , 0,5kg cibule, 0,5kg tvrdých jablek /nejlepší jsou ty domácí , nebo ty starodávné z alej u cest , 30dkg cukru krystalového, 2 lžíce soli , 2lžíce sladké červené papriky dle chuti chili nebo pálivé papriky , 1dcl octa , špetka skořice , 4hřebíčky , 6 nových koření /dávám mleté asi toho množství/, 4 bobkové lístky

Postup přípravy

Rajčata napůlím, cibuli a jablka /neloupaná/ načtvrtím a vařím s kořením /bobk.list, skořice, nové koření, hřebíčky/ pozvolna téměř celý den. Je potřeba dát do kvalitního hrnce s pevným dnem , aby se to nechytlo a vařit opravdu pomalu a bez poklice . Po asi půlhodinách vždycky zamýchám. Až se asi 1/3 odpaří a je vše krásně voňavé a husté, rozmixuji to ponorným mixerem /určitě by byl lepší velký mixer/ a propasíruji skrz síto. Leju do čistého hrnce, přidám cukr, ocet, sůl a mletou papriku, už jen lehce provařím a rozleju do čistých kečupových sklenic. Sterilizuji asi 20minut při vyšší teplotě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie