Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

kečup

0.0
kečup

Potřebné ingredience

Rajčata,cibule,jablka,koření. Ocet,sůl, cukr. Široký kastrol, nejlépe nepřipalovací( mám nerez se silným dnem). Když jsem dělala v knedlíkovém smaltovaném, tak jsem musela hlídat a míchat, se rád připaloval).

Postup přípravy

2 kg rajčat, 250 g cibule, 250 g jablek i se slupkou( nemusí být dozrálá), dávám i více.
1 polévk.lžíce soli, 5 zrnek nového koření, 1 dl octa 8%,, půl lžičky čajové mleté sladké papriky, skořice taky tak nebo méně, kari koření(nedávám). 1 ks feferonka( já nedávám).

Vařím pokrájené do husta,( Asi do poloviny původní velikosti. Jablka i cibule zahustí kečup. Rozmixuji ponorným,přepasíruji přes síto (jedno jaké,pak stejně domixuji ponorným na hladko). Teprve přidám cukr 200g,ale dle chuti může být méně.Ten cukr musíte dle své chuti- spíše méně.
Nakonec přidám třeba česnek, mletou pálivou papriku nebo paprik.pastu.
Barva a konzistence musí být jako kupovaný.( Jeden rok byla rajčata a kečup světlý, dle druhu rajčat, tak jsem tam rozvařila a rozmixovala trošku červené řepy).
Ochutnám,naplním skleničky(různé,které mám) a steriluji 20 min při 80 stupních. Načatý vydrží v lednici bez problémů.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

johnynka 31. 12. 2015, 14:09
(Y) díky, opisuju
plamenek 31. 12. 2015, 14:28
@johnynka Jsem blázen, letos jsem kvůli správné odrůdě na kečup pěstovala 8 druhů rajčat, protože ne vždy co píší, je pravda :-D. Takže jsem to vychytala co na jídlo,co na vaření (Y). Sazenic bylo 50 narvaných na malém záhoně,ale kečup měl správnou barvu i hustotu a konečně dostatečné množství pro mé kečupojedky. Moje spotřeba je malá asi 12 větších lahviček. Jinak vše emigruje + okurky. Nedělala bych to,ale když si přečtu složení prům.kečupů,tak mám dost.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie