(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
KEČUP
Potřebné ingredience
2 kg přezrálých rajčat, 1 kg jablek, 0,5 kg cibule, 8 stroužků česneku, 40 dkg cukru, 12 lžiček soli, 2 dcl octa, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička pepře, 2 lžičky sladké papriky ... případně 1 feferonka.
Do gázy zavážeme: 12 ks nového koření, 12 ks celého pepře, 12 ks hřebíčku a 8 ks bobkového listu
Postup přípravy
Zeleninu a jablka očistíme, nakrájíme na malé kousky, česnek protlačíme Dáme do hrnce se širším dnem (aby se nám dobře míchalo), přidáme všehny ostatní přísady (i to koření v gáze - abychom ho potom nemuseli lovit po jednom) a dáme vařit. Vodu nepřidáváme. Necháme pořádně provařit, skoro všechno se rozvaří. Potom vybereme koření v gáze a kečup rozmixujeme (nejlíp tyčovým mixérem). Ještě jednou provaříme a plníme do skleniček nebo lahviček.
Sterilizuju takto: skleničky naskádám do vyššího plechu ne pečení, "podliju" vodou (asi do 2 cm výšky). Elektrickou troubu nastavím na spodní a vrchní ohřev na 200 stupňů. Nechám sterilovat 30 minut.
Toto množství je na 8 skleniček (á 0,3 l)
Sterilizuju takto: skleničky naskádám do vyššího plechu ne pečení, "podliju" vodou (asi do 2 cm výšky). Elektrickou troubu nastavím na spodní a vrchní ohřev na 200 stupňů. Nechám sterilovat 30 minut.
Toto množství je na 8 skleniček (á 0,3 l)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé