Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Vlny z Dunaje - vynikající!!!!

0.0
Vlny z Dunaje - vynikající!!!!

Potřebné ingredience

Těsto: 1 hrnek vypeckovaných višní nebo třešní, 1 hrnek hladké mouky, 3/4 hrnku krupicového cukru, 3/4 kostky Hery, 4 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, tuk a hrubá mouka na vymazání plechu
Krém: 2 hrnky mléka, 3/4 kostky másla, 3/4 hrnku moučkového cukru, 1a 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 2 lžíce rumu

Poleva: 1 čokoláda na vaření, trochu Omegy

Postup přípravy

Do mouky s práškem do pečiva přidáme změklý tuk a cukr a směs promícháme. Přidáme celá vejce a šleháme 3-4 minuty. Na vymazaný a moukou vysypaný plech rozetřeme polovinu těsta. Zbylé těsto obarvíme prosátým kakaem a promícháme a rozetřeme na světlé těsto. Povrch poklademe vypeckovaným ovocem a při 180° pečeme 20-25 minut.
V části mléka rozmícháme pudink, zbytek mléka přivedem k varu, přilijeme pudink a za stálého míchání zvolna 2 minuty vaříme. Máslo utřeme s cukrem a po částech přidáváme prochladlý pudink a rum.

Vychladlý piškot potřeme krémem a dáme vychladnout. Potom povrch přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Je to moc žrací... můžu opravdu jen a jen doporučit!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alísek79 17. 1. 2009, 11:59
Je to naprosto úžasný!!! Strašně nám to chutnalo, taky jsem zkoušela místo třešní dát rybíz (Y) ale Pavlovi to chutná i samotný bez ovoce, prý je to lepší ;-) :-) (D) (flower) (F)
zjelenice 31. 8. 2008, 13:52
... dezertík se mi tuze líbí a chci ho nejlépe dneska udělat. Jen jsem se chtěla zeptat, na jak velký plech jste jej dělala z téhle dávky?
rozárka81 1. 9. 2008, 20:06
@zjelenice Dělala jsem to na plech 32x40cm s vyšším okrajem. Když bude plech menší nevadí, ten korpus bude o něco vyšší. Větší plech nedoporučuji, protože toho těsta je na tuto velikost tak akorát. Přeji všem dobrou chuť! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie