Beruška
Potřebné ingredience
čokoládový dutý korpus, tvarohová nápň, jahody, na pomazání pudinkový krém a falešný marcipán za 10 minut...
Postup přípravy
Beruška pro dcerku kamarádky k prvním narozeninám. Doufám že se bude líbit a hlavně chunat:-)
RETRO DORT
Potřebné ingredience
Marcipán: 400g sušené mléko, 800g cukr moučka, 3 lžíce medu, 2 lžíce mandlové aroma, 2 lžíce vody Krém JAHODOVÝ : 800g mražených jahod, 2 vanilkový puding, 8 žlic cukru, máslo
Postup přípravy
POSTUP NA MARCIPÁN URČITĚ VŠICHNI ZNÁTE, HNĚTAT, HNĚTAT, HNĚTAT AŽ UHNĚTAT :)
KRÉM :
JAHODY ROZMIXOVAT,
PŘISYPAT DO ROZMIXOVANÝCH JAHOD 2* VANILKOVÉ PUDINGY A CUKR ,…
"Hrad z písku"
Potřebné ingredience
Dortík váží 10 kg :o)
Postup přípravy
světlý korpus, pudingový krém světlý s jahodama a čokoládový krém. Potah Wi. Pevné nervy :o)
slaný půllitr
Potřebné ingredience
2x toustouvý chléb, uzeniny, pomazánky- já dělal vajíčkovou a česnekovo sýrovou, klobása a tvrdý sýr. vajíčková- 10 vařených vajec, 1 máslo, 200ml majonézy, 2 lžičky hořčice, sůl, pepř. Vajíčka nastrouhat na jemnou, vyšlehat máslo a pak přidat hořčici a majolku a nakonec zamíchat vajíčka. Dochutit solí a pepřem. Sýrovo česneková- 2 pomazánková másla, 400gr taveného sýra, česnek dle chuti, sůl pepř- vyšlehat.
Postup přípravy
Dáme vždy 4 plátky chleba k sobě a dle nějaké misky vykrojíme kolo. Já si vykrájela rovnou 8 pater a pak promazávala pomazánkama. a plnila salámama, šunkou, čabajkou, vajičkama.…
PRUHOVANÁ-nebo spíš kostkovaná roláda se šlehačkou
Potřebné ingredience
6 vajec,20 dkg polohr mouka,20 dkg cukr krupice,2 lžíce kakaa,1 lžička prášku do pečiva Náplň :marmeláda (džem) ,2 smetany na šlehání po 250 ml 33%,2 ztužovače smetany,1 vanilkový cukr.
Postup přípravy
Z bílků vyšleháme tuhý sníh,přidáme žloutky a cukr.Nakonec zašleháme mouku.Půl těsta odendáme a obarvíme kakaem a přidáme lžičku prášku do pečiva.
Na peč.papír po delší straně…
Narozeninový dort pro alergiky
Potřebné ingredience
Korpus pro alergiky - alergie na vejce a mléko Recept je na jednu vrstvu do dortové formy o průměru 20 cm: 225 g polohrubé mouky 2 lžičky kypřícího prášku 160 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr 6 polévkových lžic slunečnicového oleje 250 ml vody trocha kakaa na obarvení cca lžíce (já kakao nedávám, může na něj být alergická reakce) Krém: 1 vanilkový pudink - dr.Oetker 200ml rýžového mléka (z DM drogerie) 2 lžíce Flora light (margarín) na zahuštění kaše Sinlac od Nestlé Želatina: 1,5 balíčku červené želatiny od dr.Oetker (extra silná) - dá se použít i Agar (seženete v prodejnách zdravé výživy) 500ml vody 200g marmelády nebo džemu s kousky ovoce (osvědčila se mi borůvkovo-malinová z Ikea)
Postup přípravy
Korpus:
Vše stačí smíchat v míse. Nemá cenu nic šlehat, stejně je z toho nakonec taková tekutá břečka.
Vzhledem k tomu, že korpus neobsahuje vejce a nejde našlehat, tak z…
Pařez pro myslivce
Potřebné ingredience
mramorový korpus ( dle Dáši ), pudinkový čoko krém, krém ze salka, čokoládová poleva a marcipánové ozdoby
Pařížský dort
Potřebné ingredience
Rychlovka pro dceru k svátku - čoko korpus, pařížský krém ( šlehačka svařená s ledovýma kaštanama a po vychladnutí vyšlehaná do pevného krému), pistáciová poleva, hořické trubičky, kokos a stříbrné zdobení.
PRSA
Potřebné ingredience
korpus - krém - šlehačka - banány - marcipán
Postup přípravy
korpus dle Andrea J. (Andy80) ID 94687 (perfektní korpus - kakaový), šlehačka z ledových kaštanů, vařený čokoládový krém máslový, banány, piškoty, marcipán