Marinované steaky s pomerančem
Potřebné ingredience
500 g svíčkové nebo roštěnky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 pomeranč, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, hrubě mletý pepř
Postup přípravy
Maso nakrájíme na steaky. Z pomeranče vymačkáme šťávu, a smícháme ji se sojovou omáčkou, prolisovaným česnekem a pepřem. Maso naložíme do směsy a necháme asi 1 hodinu nebo i déle…
Marinované roštěnky
Potřebné ingredience
4 roštěnky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 feferonka, 2 žloutky, 1 lžíce worchestrové omáčky, 2 lžíce tekutého polévkového koření, 2 cibule
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme. Cibule a feferonky nakrájíme na jemno, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Roštěnky ve směsy důkladně omočíme a v nádobě necháme odležet 24 hodin v…
Roštěnky marinované v česneku a pivu
Potřebné ingredience
4 plátky roštěnky 4 stroužky česneku, 1 světlé pivo, sůl, pepř
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, potřeme česnekem, osolíme, opepříme a zalijeme pivem tak, aby byly roštěnky zakryté, ale neplavaly. Necháme v chladničce odležet do…