Plněné vepřová kýta se smetanovo-sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty 1/2 papriky, 1 rajče, 3 vejce, 100 g listového špenátu, oregano, sůl = vše nakrájet na malé kostičky a zamíchat jak míchaná vejce 250ml smetany 200 ml mléka 100 g taveného sýra příloha - vařené brambory, hranolky a klidně i rýže
Postup přípravy
Naklepeme plátky masa, naplníme směsí a zapárátkujeme. Osmažíme na oleji a pak do výpeku přilejeme smetanu, mléko a rozpustíme v ní sýr. Pak přidáme osmažené maso a 20 min…
Játra na cibulce s "ktovskými brambory"
Potřebné ingredience
400 g jater (vepřová, kuřecí) 2 velké nebo 3 menší cibule Instatní šťáva k vepřovému (nahradíte ji - opečte jemně nakrájenou cibulku, přidejte 2 zarovnané lžíce hl. mouky, opražte a zalijte tak 400 ml vody, podravka, sojovka) brambory se slupkou (tak 3-4 střední na porci) olej
Postup přípravy
Játra odmahneme, přidáme cibulku a zalijeme připravenou šťávou. Brambory nakrájíme na kolečka a osmažíme jako hranolky v oleji.