Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA

VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA

Potřebné ingredience

1 kg vepřových žeber ¼ litru vody 2 dl kečupu 2 dl hořtice 1 dl oleje 2 lžíce octa cukr sůl, pepř 5 stroužků česneku

Postup přípravy

Žebra naskládáme do pekáče. Z uvedených surovin uděláme zálivku, zalijeme žebra a pečeme přikryté asi 45 minut při teplotě 150 °C. Pak odkryté dopékáme ještě 15 až 20 minut při…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO NA ŠŤÁVĚ

VEPŘOVÉ MASO NA ŠŤÁVĚ

Potřebné ingredience

Jakékoliv maso na kostičky ( u nás bylo vepřové plecko) cibule žampiony zelená a červená paprika domácí kečup

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Osmahneme cibuli a poté maso. Přidáme na kostičky papriku a žampiony a ještě chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SUPER RYCHLÝ OBĚD PRO NÁVŠTĚVU, URČITĚ PŘEKVAPÍTE

SUPER RYCHLÝ OBĚD PRO NÁVŠTĚVU, URČITĚ PŘEKVAPÍTE

Potřebné ingredience

Vepřová krkovička (podle počtu strávníků) cibule,pórek, zelená/bílá paprika anglická slanina grilovací koření,koření na steaky, česnek, pytlíček na pečení,prodává například DM drogerie

Postup přípravy

Maso omyjeme,osušíme a okořeníme podle libosti - já dala trochu gril. koření pro barvu,koření na steaky, a prolisovaný česnek, můžeme potřít maso i hořticí.
Do pečícího…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KAPUSTOVÉ NEBO ZELNÉ ZÁVITKY, PLNĚNÉ MLETÝM MASEM A PÁRKEM

KAPUSTOVÉ NEBO ZELNÉ ZÁVITKY, PLNĚNÉ MLETÝM MASEM A…

Potřebné ingredience

na 4 porce:
4 velké listy kapusty, nebo zelí (spaříme a tvrdý košťál vykrojíme nebo naklepeme paličkou)
mleté maso
4 párky
rajčata
tvrdý sýr nastrouhaný
starší rohlík, mléko, vejce
koření

Postup přípravy

mleté maso si upravíme jako na sekanou - tedy rozmočíme rohlík v mléce, do sekané přidáme vajíčko, okořeníme solí, pepřem, majoránkou,česnekem, cibulí
část sekané rozetřeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO NA DVOU SÝRECH

VEPŘOVÉ MASO NA DVOU SÝRECH

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ KOTLETY (MOŽNO I KUŘECÍ PRSA)
OLEJ, SŮL. PEPŘ
STROUHANÝ EIDAM
STROUHANÁ NIVA
PLÁTKY ANGLICKÉ

Postup přípravy

KOTLETY NAKLEPEME, OSOLÍME, OPEPŘÍME, ZPRUDKA OPEČEME Z OBOU STRAN, VLOŽÍME DO VYMAZANÉHO PEKÁČKU A POSYPEME NIVOU, NA NIVU PŘIJDOU PLÁTKY ANGLICKÉ, KTERÉ ZASYPEME STROUHANÝM…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MLSOUNI Z KOTLET

MLSOUNI Z KOTLET

Potřebné ingredience

 4-6 kotlet
MARINÁDA
 3 PL oleje
 1 KL hořčice
 1 KL pepře
 1 KL Worcesterské omáčky
 2 stroužky česneku
 2 celá vejce
 2 KL škrobové moučky
 1 KL kečupu
 sůl

Postup přípravy

1. kotlety naklepeme a mírně posolíme
2. marinádu si připravíme tak, že smícháme veškeré ingredience dohromady a kotletky do nich naložíme
3. necháme marinovat minimálně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ PANENKY S BROSKVEMI

VEPŘOVÉ PANENKY S BROSKVEMI

Potřebné ingredience

 600 g vepřových panenek
 4 cibule šalotky
 3 lžíce oleje
 1 menší broskvový kompot
 3 lžíce světlé sojové omáčky
 1 kostka bujónu
 pepř, kari, bazalka
 škrobová moučka

Postup přípravy

1. Kompot scedíme. A broskve nakrájíme na osminky. Štávu z kompotu spolu s kostkou bujónu povaříme v hrnku, vytvoříme vývar.
2. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BOSKOVICKÝ MĚŠEC

BOSKOVICKÝ MĚŠEC

Potřebné ingredience

 600 g vepřové kýty
 200 g klobásy
 80 g slaniny
 200 g kysaného zelí
 100 ml smetany
 80 g cibule
 60 g tuku
 100 ml vývaru
 1 vejce
 hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari

Postup přípravy

1. Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeným natvrdo a klobásou.
2. Naplněné maso zabalíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BEEF SOTE

BEEF SOTE

Potřebné ingredience

 Maso hovězí (nebo vepřové)
 Cibule
 Kapie (čerstvá, sterilovaná)
 Kyselý okurek
 Pepř, česnek, sůl

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dozlatova
2. Přidáme maso na drobné nudličky a spolu s cibulí opečeme, osolíme, opepříme.
3. Červenou papriku nakrájíme na…

Zobrazit více...

Kategorie