Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Domácí vepřové maso ve vlastní šťávě

Domácí vepřové maso ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

Cca 2 kg vepřového masa, dávám mix bůček, krkovice, plecko, 400 ml vývaru (dala jsem z křížových kostí), může být bílé víno, popř. voda 25 g soli pár větviček rozmarýnu, tymiánu 8 stroužků česneku drcený kmín

Postup přípravy

Rozpálím si troubu na cca 200C, mezitím nakrájím maso na kostky, česnek na plátky, dám do pekáče, posolím, posypu kmínem, pokrájeným česnekem a podliji. Dám péct, jakmile začne…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra alá svíčková

Vepřová játra alá svíčková

Potřebné ingredience

3/4 kg jater 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou 2 kelímky smetany šlehání 1 cibule nové koření pepř kuličky bobkový list 2 větvičky tymiánu(nebo sušený tymián) kousek másla olej 3PL hladké mouky vývar nebo voda cukr sůl citrónová šťáva

Postup přípravy

Játra si odblaním, omyji, osuším papírovýma utěrkami.
V hrnci rozpálím olej s máslem(jen máslo by se rychle připalovalo,ale je zase jemnější než olej),
opeču játra ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Staročeská kýta

Staročeská kýta

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty sádlo 4/5 stroužků česneku ČL drceného kmínu ČL mletého zázvoru sůl cibulka PL medu PL hladké mouky

Postup přípravy

Kýtu nasolíme, posypeme kořením, vetřeme ze všech stran utřený česnek( já to utřu společně se solí), rozpálíme si v pekáčku sádlo a prudce ze všech stran maso opečeme, aby se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené šťavnaté brambory

Zapečené šťavnaté brambory

Potřebné ingredience

10 brambor i více 300-500 g vepřového masa(krkovice,dávala jsem i odřezky z kýty) možno i uzeného 2-3 klobásy(možno více a ubrat masa) 2 cibule 5 stroužků česneku 4 lžíce hořčice worčestrová omáčka vegeta grilovací koření(cca 2-3lžíce jak má kdo rád,lze i bez něho) 1 kapie (možno i nakládaná) olej

Postup přípravy

Brambory a maso nakrájíme na kostky,zbytek an kolečka,kapii na proužky,vše smícháme a necháme 2-3 hodinky uležet.Pak pečeme pod poklicí dokud nejsou brambory a maso měkké…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené kotletky

Naložené kotletky

Potřebné ingredience

1 kg kotlety(my kupujeme bez kosti) nebo jakékoliv maso kuřecí či vepřové 3 vejce mletý pepř cca 1/2 kávové lžičky(já dávám mlýnkem takže od oka) kari sůl 2 lžíce solamylu 5-6 stroužků česneku 1 lžíce cukru 1 lžíce worcestrové omáčky grilovací koření hořčice

Postup přípravy

Všechny přísady kromě masa dáme do mixéru a rozmixujeme.
Maso naklepeme a vrstvíme do misky,maso,zalít směsí,další maso,zalít směsí atd do spotřebování.Necháme aspoň hodinu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové mističky

Vepřové mističky

Potřebné ingredience

krkovička,anglická slanina(může být uzené) nakrájené na plátky,cibule,tvrdý sýr nebo Niva,strouhanka,máslo

Postup přípravy

Naklepeme krkovičku,okořeníme podle chuti,můžeme i potřít česnekem,pak dáme plátek anglické,kolečko cibule,posypeme strouhaným sýrem,já mám raději Nivu a tu tam dávám v tenkých…

Zobrazit více...

Kategorie