Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Domácí vepřové maso ve vlastní šťávě

0.0
Domácí vepřové maso ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

Cca 2 kg vepřového masa, dávám mix bůček, krkovice, plecko, 400 ml vývaru (dala jsem z křížových kostí), může být bílé víno, popř. voda 25 g soli pár větviček rozmarýnu, tymiánu 8 stroužků česneku drcený kmín

Postup přípravy

Rozpálím si troubu na cca 200C, mezitím nakrájím maso na kostky, česnek na plátky, dám do pekáče, posolím, posypu kmínem, pokrájeným česnekem a podliji. Dám péct, jakmile začne maso probublávat, stáhnu na 120C a peču pomalu 6-8 hodin. Poslední dvě hodiny jsem odkryla. Maso se krásně rozpadá, trochu jsem ho pomačkala šťouchadlem na brambory, dám do skleniček, nahoru naliji sádlo, pokud je málo z masa rozpustím si hotové. Nechám vychladnout a dám do lednice.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lugi 8. 9. 2016, 13:13
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho to vydrží v lednici když se to nezavařuje ? Chtěla bych to poslat tak aby to prezilo 4 denni cestu do Londyna a ještě nějakou dobu v lednici *-)
dolik76 8. 9. 2016, 13:58
@Lugi v lednici tak týden určitě... my to hned sníme, dělávám na různé akce... bez lednice bych to neriskovala. Hlavně vrch zalít sádlem.
Lugi 8. 9. 2016, 15:44
@dolik76 dekuji moc za odpoved. ja zkusím treba dvě tři zavařit, co to udělaá. (Y) :-)
Nadys 5. 5. 2016, 20:11
(Y) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie