Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

0.0
Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

1 kg hodně libového bůčku s kůží nebo bůček napůl s pleckem *** 1,9 dkg mořské soli ***1 kávovou lžičku cukru= 2 g, cukr je na barvu ,lžíci vody do každé skleničky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.Maso je dobré s chlebem, můžeme z něho připravovat rizoto, směs na těstoviny, nebo si ho dát k bramborám.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lomačka 18. 7. 2012, 18:45
Katko já přidávám ještě str.česneku,na vůni (Y) (clamp)
Lennie 18. 7. 2012, 18:06
Babička do toho vždycky přidávala pro chuť lístek bobkového listu a pár kuliček černého pepře (F) . A ta kůže je tam důležitá, aby byl trochu "rosol".
JarkaH 18. 7. 2012, 17:46
*-) *-) *-) opravdu je těch *** 1,9 dkg mořské soli *** tedy 19 gramů soli tak nutně být úplně přesně? Já bych dala 20 a hotovo ,-) ostatně, na jaké váze vážíte? ta moje (digitální) poskakuje po 2 gramech :-@
Dan.ka 18. 7. 2012, 18:02
@JarkaH Tak nad tím jsem taky dumala,proč zrovna přesně 1,9,vždyt maso se taky netrefí přesně na jedno deko *-)
Cibetecka 18. 7. 2012, 17:22
Kači a vodu doléváte, když se odpařuje???
ondraha 26. 7. 2012, 21:59
@Cibetecka Ano vodu dolévám ,aby byli sklenice pořád potopené.
littlenail 18. 7. 2012, 14:55
Vaříte úplně varem, nebo jako např. šunku mezi 70 - 80 stupni? díky za TIP |:o) i odpověď, Daniela
ondraha 18. 7. 2012, 15:32
@littlenail Snažila jsem se varem. Dělala jsem poprvé a měla malý hrnec ,pořád mi to bublalo ven. Musím pořídit větší. ,-)
dojoo 18. 7. 2012, 14:48
Opravdu musí být mořská sůl?
ondraha 18. 7. 2012, 14:50
@dojoo Nemusí ,v kuchařce byla psaná rychlosůl Praganda, tu jsem neměla tak jsem dala mořskou.
Evelyn123 17. 7. 2012, 17:34
Zdravím Katko, jednoduchá příprava, to mám nejradši (Y) beru s sebou na chalupu a oběd bude v "cukuletu" ,-) a budu mít veget (plaz) Děkuji moc za inspiraci (F) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie