(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě
Potřebné ingredience
1 kg hodně libového bůčku s kůží nebo bůček napůl s pleckem *** 1,9 dkg mořské soli ***1 kávovou lžičku cukru= 2 g, cukr je na barvu ,lžíci vody do každé skleničky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.Maso je dobré s chlebem, můžeme z něho připravovat rizoto, směs na těstoviny, nebo si ho dát k bramborám.
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a dáme vařit do vody (úplně potopené).
První den vaříme od doby varu 2 hodiny. Do druhého dne necháme skleničky v hrnci.Druhý den vaříme maso od doby varu jednu hodinu. Po mírném zchladnutí vody skleničky vyndáme a dáme je do sklepa, nebo do spíže.Maso je dobré s chlebem, můžeme z něho připravovat rizoto, směs na těstoviny, nebo si ho dát k bramborám.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lomačka
(upraveno)
18. 7. 2012, 18:45
Katko já přidávám ještě str.česneku,na vůni


nahlásit

Lennie
(upraveno)
18. 7. 2012, 18:06
Babička do toho vždycky přidávala pro chuť lístek bobkového listu a pár kuliček černého pepře
. A ta kůže je tam důležitá, aby byl trochu "rosol".

nahlásit

JarkaH
(upraveno)
18. 7. 2012, 17:46





nahlásit

Dan.ka
(upraveno)
18. 7. 2012, 18:02
@JarkaH
Tak nad tím jsem taky dumala,proč zrovna přesně 1,9,vždyt maso se taky netrefí přesně na jedno deko

nahlásit

Cibetecka
(upraveno)
18. 7. 2012, 17:22
Kači a vodu doléváte, když se odpařuje???
nahlásit

ondraha
(upraveno)
26. 7. 2012, 21:59
@Cibetecka
Ano vodu dolévám ,aby byli sklenice pořád potopené.
nahlásit
littlenail
(upraveno)
18. 7. 2012, 14:55
Vaříte úplně varem, nebo jako např. šunku mezi 70 - 80 stupni? díky za TIP
i odpověď, Daniela

nahlásit

ondraha
(upraveno)
18. 7. 2012, 15:32
@littlenail
Snažila jsem se varem. Dělala jsem poprvé a měla malý hrnec ,pořád mi to bublalo ven. Musím pořídit větší.

nahlásit
dojoo
(upraveno)
18. 7. 2012, 14:48
Opravdu musí být mořská sůl?
nahlásit

ondraha
(upraveno)
18. 7. 2012, 14:50
@dojoo
Nemusí ,v kuchařce byla psaná rychlosůl Praganda, tu jsem neměla tak jsem dala mořskou.
nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
17. 7. 2012, 17:34
Zdravím Katko, jednoduchá příprava, to mám nejradši
beru s sebou na chalupu a oběd bude v "cukuletu"
a budu mít veget
Děkuji moc za inspiraci





nahlásit