Kotlety plněné pestem a mozzarellou
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety bez kosti silné 2cm, bazalkové pesto, mozzarella překrojená na 4 díly, trocha bílého vína, silnější plátek másla, sůl a pepř nebo jiné oblíbené koření
Postup přípravy
Do kotlet uděláme kapsy, které naplníme mozzarellou a lžičkou pesta. Okořeníme(použila jsem steakové koření s červeným pepřem), uzavřeme párátkem a osmažíme na oleji. Do výpeku…
Smetanové řízky s houbami a rýží
Potřebné ingredience
4 vepřové nebo krůtí řízky(použila jsem vepřovou pečeni), olej, cibule, houby např. žampióny, sůl, pepř, 30 ml smetany, 1/2dcl bílého vína.
Postup přípravy
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji, nebo grilovací pánvi, uchováme v teple.
Do pánve přidáme drobně pokrájenou cibuli a osmažíme,…
Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra
Potřebné ingredience
vepřová panenka, čerstvý tymián, směs 4 sýrů(použila jsem kousek nivy, parmazán, goudu a mozzarellu), asi 4 dcl smetany( záleží na množství sýrů), sůl, pepř,oliváč
Postup přípravy
Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky, opatrně promačkáme prsty. Osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a…