Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra

0.0
Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra

Potřebné ingredience

vepřová panenka, čerstvý tymián, směs 4 sýrů(použila jsem kousek nivy, parmazán, goudu a mozzarellu), asi 4 dcl smetany( záleží na množství sýrů), sůl, pepř,oliváč

Postup přípravy

Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky, opatrně promačkáme prsty. Osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a necháme odležet v misce. Pak rozpálíme na pánvi olivový olej, přihodíme pár snítek tymiánu, celé stroužky česneku a na tom asi dvě minuty z každé strany opečeme naložené medailonky.

Do misky si rozděláme smetany, které smícháme se směsí sýrů. Omáčku povaříme a dochutíme solí a pepřem. Pro dokonalou hladkost jsem na závěr použila ponorný mixér.

Omáčku vlijeme k masu a vše mírně povaříme. Lze podávat i zvlášť. Jako příloha se hodí brambor, nebo těstoviny.
Recept mám z Prostřena, není můj a je rychlý a výborný!
http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/medailonky-z-veprove-panenky-0

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie