Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční hlavička - nádivka

Velikonoční hlavička - nádivka

Potřebné ingredience

3/4 kg uzené vepřové krkovičky nebo jiného uzeného masa, cca 1 litr uzeného vývaru, 9 - 10 rohlíků, 8 vajec, hrst krupice, hrst pohankové krupice, 2 - 3 hrsti hrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva, 5 - 6 stroužků česneku, 1 lžička soli, talíř sekaných mladých kopřiv, pažitka, příp. další bylinky, olej na vymazání a strouhanku na vysypání plechu.

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme uzené maso, osolíme jen malinko nebo vůbec, většinou bývá slané dost, a nakrájíme ho na kousky. Rohlíky - klidně 2 dny staré (já dávám půl obyčejných a půl…

Zobrazit více...

Kategorie