Masové kuličky
Potřebné ingredience
Na základ: Mleté maso 600 g Vejce 1 ks Hladká mouka Strouhanka Česnek 3 stroužek Sůl Majoránka Paprika - mletá 1 lžička Na omáčku: Máslo 50 g Kečup - jemný nebo rajský protlak 1 lžíce Smetana 200 ml Tavený sýr bez příchuti 250 g Sůl Bílý pepř mletý
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s vejcem, hladkou moukou, strouhankou a utřeným česnekem se solí. Dochutíme majoránkou, pepřem a mletou paprikou a necháme asi 20 minut odležet. Z masa…
Čevabčiči na Chorvatský způsob
Potřebné ingredience
1 kg Hovězí maso - mleté 1 lžička Černý pepř mletý 3 lžíce Petrželová nať sekaná 1/2 kg Skopové maso mleté 1 lžíce Sůl 1 lžička Česnek
Postup přípravy
Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře znovu.
Zformujte…