Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Špagety s hermelínovou omáčkou

Špagety s hermelínovou omáčkou

Potřebné ingredience

Mrkev menší 2 ks Hermelín velký 2 ks Mléko 1 dl Máslo 1 lžíce Špagety

Postup přípravy

Mrkev nakrájíme na tenčí půlkolečka a hermelín nastrouháme na hrubším struhadle. Až máme toto připravené dáme vařit špagety a můžeme se pustit do omáčky. Na másle podusíme mrkvev…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Španělské brambory

Španělské brambory

Potřebné ingredience

Slanina Cibule Česnek Brambory Sůl Paprika Olivy Rajčata Vejce Pepř

Postup přípravy

Na pánvi rožškvaříme kostičky slaniny, pokrrájenou cibuli a česnek. Přidáme plátky brambor, posypeme solí a opékáme pod pokličkou asi 10 minut. Vmícháme pokrájené papriky, olivy a…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Masové kuličky

Masové kuličky

Potřebné ingredience

Na základ: Mleté maso 600 g Vejce 1 ks Hladká mouka Strouhanka Česnek 3 stroužek Sůl Majoránka Paprika - mletá 1 lžička Na omáčku: Máslo 50 g Kečup - jemný nebo rajský protlak 1 lžíce Smetana 200 ml Tavený sýr bez příchuti 250 g Sůl Bílý pepř mletý

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vejcem, hladkou moukou, strouhankou a utřeným česnekem se solí. Dochutíme majoránkou, pepřem a mletou paprikou a necháme asi 20 minut odležet. Z masa…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Potřebné ingredience

Játra Česnek Vejce Strouhanka Majoránka Pepř Sůl

Postup přípravy

Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.´Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové vkládáme do polévky.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky s ořechy podle paní Táni

Palačinky s ořechy podle paní Táni

Potřebné ingredience

3 l Mléko 100 g Vlašské ořechy Pískový cukr 1 ks Vanilkový cukr 3 dl Smetana Kávová (nebo 1 smetana + doplnit mlékem)

Postup přípravy

Do palačinkového těsta přidáme citronovou kůru a eventuálně trošku cukru. Upečeme palačinky, které by neměly být příliš tenké. Smícháme ořechy a 100 g cukru.

Každou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Čevabčiči na Chorvatský způsob

Čevabčiči na Chorvatský způsob

Potřebné ingredience

1 kg Hovězí maso - mleté 1 lžička Černý pepř mletý 3 lžíce Petrželová nať sekaná 1/2 kg Skopové maso mleté 1 lžíce Sůl 1 lžička Česnek

Postup přípravy

Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře znovu.

Zformujte…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Džuveč

Džuveč

Potřebné ingredience

800 g Hovězí maso - zadní Sůl Pepř 1 lžíce Hladká mouka 4 lžíce Rostlinný olej 4 ks Cibule 2 ks Feferonka Vývar z masoxu 8 ks Zelená paprika 6 lžíce Rýže 4 ks Rajčata

Postup přípravy

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a promícháme s moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a feferonky, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie