MLETÉ MASO
Zobrazit více...
Karbanátky na kyselo
Potřebné ingredience
Mleté maso, které klasicky dochutíme na karbanátky (česnek, majoránka, sůl, pepř, vejce, strouhanka a malá cibule) nebo já dělám raději karbanátky ze šlehané sekané (jak říkáme "růžové" - tu pak již nedochucujeme).Jako další si nakrájíme na slabá půlkolečka cca 4 velké cibule - dle množství karbanátku a jak kdo má rád. Dále budeme potřebovat na nálev: 1litr vody, 1/2 litr octa (podle chuti se může i přidat), 3dkg soli, 6dkg cukru, 10tablet sacharinu (umělé sladidlo), 2ks bobkového listu, 6 kuliček Nového koření, 10 kuliček celého pepře.
Postup přípravy
Z masové směsi si vytvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme na oleji na pánvičce či ve fritovacím hrnci. Karbanátky necháme na ubrousku vychladnout.…