Vídeňské žemlové knedlíky
Potřebné ingredience
300g den starých žemlí 40 g másla 80 g hrubé mouky 2 vejce 2,5 dl mléka sůl
Postup přípravy
Žemle pokrájené na kostičky polijeme rozehřátým máslem a promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na žemle, přidáme mouku, promícháme a necháme chvíli stát. Můžeme…
Sýrové brambory
Potřebné ingredience
brambory, hermelín, niva, (sýr co kdo má rád)šunkový salám (nejlépe krájený), cibule, sýr na strouhání pepř, sůl, smetana
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky stejně jako hermelín, nivu, šunkový salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Vše smícháme opepříme mírně osolíme vložíme do pekáčku a…
Brambory zapečené s nivou
Potřebné ingredience
1 kg brambor, 8 stroužků česneku, 150 g nivy, 1 lžíce soli, 1 lžička bílého pepře, 1 zakysaná smetana, 2 dl mléka, tuk a strouhanka na vymazání zapékací mísy
Postup přípravy
Brambory pokrájíme na slabé plátky, česnek na plátečky, nivu postrouháme na jemném struhadle. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a opepříme. Zapékací mísu vymažeme tukem a…
Grilovaný Hermelín
Potřebné ingredience
hermelín, grilovací koření, olej
Postup přípravy
na jeden hermelín-
lžíce oleje, rozmíchat v něm lžíci koření, potřít hermelín z obou stran, zabalit do alobalu tak, aby se dal obrátit(zabalit na boku) a grilovat na každé…