Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Mafiny (mufiny) ze syrových brambor

Mafiny (mufiny) ze syrových brambor

Potřebné ingredience

500g syrových brambor 200g Hladké mouky 1 práš.do peč.( PDP) 1,5 lžičky soli 100g anglické slaniny 130g tvrdého sýra 125ml mléka 2 vejce 80ml oleje petrželku nebo zbytek pečeného masa..cokoli co kdo má rád.. dávám i špek, nebo škvarky místo slaniny...

Postup přípravy

Mouku s PDP promícháme. Přidáme nahrubo nastrouhané brambory, drobně pokrájenou slaninu( restovaná je lepší) a nastrouhaný sýr nahrubo.
(strouhám na struhadle na okurky)

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
sekaná s bramborákem v pekárně

sekaná s bramborákem v pekárně

Potřebné ingredience

asi 1,3kg mletého masa 1 kostka Masoxu rozpuštěná ve 300 ml teplé vody 2 vejce mletý pepř mírně dosolit(podle chuti) a místo strouhankou zahustit Bramborákem v prášku(Natura).Ten sekanou dochutí a ovoní. Může se přidat i troška prášku do pečiva, sekaná(nebo karbanátky)je pak nadýchanější

Postup přípravy

Sekanou jsem pekla 1h a 35min,pak 10min vyndanou a pak vyklopit


tyto recepty nejsou moje, jen mají u nás velký úspěch...
..to jen aby někdo zas nebyl ochuzen o slávu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Sváteční veky

Sváteční veky

Potřebné ingredience

300 ml mléka, 1 lžička citr.šťávy,500 g hladké mouky,2 lžičky soli,2 lžičky suš.droždí.

Postup přípravy

Po vykynutí rozdělit na dva díly, vyválet dva silnější hady,dát na plech, nechat ještě cca 20 min.kynout,poté nakrojit,potřít vlahým mlékem a šup do trouby.

s těstem se…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Vídeňské žemlové knedlíky

Vídeňské žemlové knedlíky

Potřebné ingredience

300g den starých žemlí 40 g másla 80 g hrubé mouky 2 vejce 2,5 dl mléka sůl

Postup přípravy

Žemle pokrájené na kostičky polijeme rozehřátým máslem a promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na žemle, přidáme mouku, promícháme a necháme chvíli stát. Můžeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
♥Vánočka jako dech ♥   (Návod na Pletení vánočky ze 6 pramenů najednou- VIDEO)

♥Vánočka jako dech ♥ (Návod na Pletení vánočky ze 6…

Potřebné ingredience

Přísady: 250ml mléka 1 vejce 14dkg hery nebo masla 250dkg polohr.mouky 250dkg hladké mouky sáček nebo kostka droždí ,cukr krupice 150g (dle každého jak má rád) rozinky, mandle - co kdo má rád. uplést, potřít vajíčkem, posypat mandličkama a péct cca 1hod při 140st. je velmi oblíbená a každý rok jich podaruji a upeču kolem 20ks Ať se podaří i vám..

Postup přípravy

http://www.fiserasynove.cz/

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vánočka z pekárny

Vánočka z pekárny

Potřebné ingredience

Na těsto: 200 ml mléka, 200 g rozpuštěného másla nebo hery, 3 rozšlehané žloutky, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 čajová lžička soli, 3 čajové lžičky sušené citronové kůry, 1,5 čajové lžičky sušeného droždí. Rozinky.

Postup přípravy

Všechny ingredience v uvedeném pořadí vložíme do domácí pekárny a zapneme program I. Klasik, kůrka střední, velikost I.
Po zvukovém signálu přidáme dvě hrstě rozinek.
Po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Špaldové kytičky

Špaldové kytičky

Potřebné ingredience

320ml vody
1 žloutek
25 g másla (příp.oleje)
280 g špaldové celozrnné mouky
220 g hladké mouky
1 lžička cukru
1 lžička soli

droždí

Postup přípravy

uvedené přísady dát d pekárny- program TĚSTO - poté udělat malé bochánky, dávat na pečící papír k sobě jako kytičku - ale neměli by se dotýkat - nechat dokynout cca 20 minut na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houstičky-osvědčené a jako od pekaře

Houstičky-osvědčené a jako od pekaře

Potřebné ingredience

250 ml mléka (podle potřeby i 270 ml)
1 žloutek
2 lžíce rozpuštěného sádla
500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička cukru
20 g čerstvých kvasnic

bílek na potření, sezam, mák, kmín na posyp

Postup přípravy

Program těsto, uplést housky,potřít bílkem a posypat kdo co má rád..
pak klasicky upéct v troubě do zlatova- peču tak 170st...ale záleží jak kdo je zvyklý a peče mu trouba

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Makovec v pekárně

Makovec v pekárně

Potřebné ingredience

1 hrnek mléka (250ml)
1 vejce
½; hrnku oleje
2 lžíce rumu
2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
něco přes 1/2 hrnku máku (nemlít!)
1 vanilkový cukr
1 a 1/2 lžičky sušených kvasnic
sůl, citronová kůra, skořice

Postup přípravy

Program Klasik, barva světlá, velikost 1 (během pečení kontrolujeme špejlí - přidávala jsem 12 minut)

receptík není můj,ale velmi nám chutná..

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bylinkový chlebík s hermelínem*

Bylinkový chlebík s hermelínem*

Potřebné ingredience

150 ml mléka, 1 rozšlehané vajíčko, 1 zakysaná smetana, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1/2 kávové lžičky soli,sáček droždí, bylinky(dala jsem petrželku),hermelín

Postup přípravy

ingredience na těsto v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program KLASIK -standartdní pečení chleba.
Hermelín na kostičky jsem přidala až úplně nakonec,těsně před…

Zobrazit více...

Kategorie