HOUBOVEC
Potřebné ingredience
4 žemle,mléko,1/2kg hub,česnek,majoránka,pažitka,5 dkg máslo,sůl,strouhanka
Postup přípravy
Žemle nakrájíme na kostičky,zalijeme mlékem.V kastrůlku podusíme houby,žloutky smícháme s utřeným česnekem,přidáme majoránku,pažitku,sůl a rozpuštěné máslo.Žemle…
ŠPENÁTOVÉ KROKETY
Potřebné ingredience
300g mraženého špenátu,2 rohlíky,50g cibule,hrst sušených hub,2 stroužky česneku,majoránka,pepř,špetka prášku do pečiva,1-2 vejce,80g strouhanky.
Postup přípravy
K rozmraženému špenátu přidáme namočené vymačkané rohlíky ,uvařené houby,pepř,majoránku,rozetřený česnek,sůl,přidáme na oleji zpěněnou cibulku,vejce,prášek do…
Langoše
Potřebné ingredience
Potřebujeme 500 g mouky, 250 ml mléka, půl balíčku droždí, 1 bílý jogurt, 2 lžíce oleje, půl lžičky sody, půl lžičky so
Postup přípravy
li. Všechny suroviny smícháme, vypracujeme těsto a necháme asi půl hodiny kynout. Poté z něj naděláme malé bochánky, které necháme opět chvíli kynout. Bochánky roztáhneme na…
Langoše trochu jinak
Potřebné ingredience
80 dkg hladké mouky, 2 - 3 dkg droždí, 3 dl mléka, 1 zakysanou smetanu, 1 rovnou lžíci soli, 2 celá vejce, drcený kmín.
Postup přípravy
: 80 dkg hladké mouky, 2 - 3 dkg droždí, 3 dl mléka, 1 zakysanou smetanu, 1 rovnou lžíci soli, 2 celá vejce, drcený kmín. Do 80 dkg hladké mouky udělejte důlek, ve kterém z mléka…
NOKRLATA
Potřebné ingredience
brambory,mléko,sůl,vejce,hrubá mouka
Postup přípravy
Uvaříme brambory,které potom trochu rozšťoucháme.V jiné nádobě si rošleháme mléko,vejce,sůl a hrubou mouku na noky těstíčko nesmí být moc tuhé,aby nebyly tvrdé.Ty uvaříme ve vodě…
Teplý špagľový šalát
Potřebné ingredience
500 g špargle,cherry paradajky,čerstvý špenat alebo sekaný mrazený (nie pyre),opražene mandle,cesnak,rozmarín,olivový olej,sol,nové male zemiaky,maslo,pažítka
Postup přípravy
Zemiaky umyjeme,dame na pekač (kto chce može rozkrojit),pridame cherry paradajky,polejeme olivovym olejom,posolíme,pridame rozmarín a sušený cesnak.Dobre premiešame a dame piect…
Plněné žampiony
Potřebné ingredience
Žampiony, vejce, olej, suroviny na trojobal (vejce, mouka, strouhanka)
Postup přípravy
Nejdříve si udělám vaječinku. Cibulku osmažím na troše tuku, přidám nožičky ze žampionů a po osmažení vmíchám dvě vejce. Posolíme. Mezitím již mám připravené žampiony, které…
Zapečené žampióny s brambory
Potřebné ingredience
žampióny, tvrdý sýr, šunka, vejce, pažitkový hermelín, slanina, pažitka, máslo
Postup přípravy
Brambory uvedu do varu a ihned zcedím (jsou po zapečení chutnější a krupavější) a dám na plech s pečícím papírem, posolím, pokmínuji a dám na ně máslo. Potom mezi brambory…
Sýrové taštičky se špěnátem
Potřebné ingredience
balíček listového těsta (400g), 250 g sýru riccota, 100g sýru lučina, přimeřené množství nasekané bazalky, česnek (podle chuti), sůl, žloutek, kmín a hotový - uvařený špenát jako příloha.
Postup přípravy
Těsto rozválíme na asi 3 mm tloušťku a pomocí vykrajovátka, či sklenice vykrajujeme kolečka (průměr cca 7 cm).
Sýry společně s česnekem, bazalkou a solí utřeme.
Do…
Hermelín v listovém těstě.
Potřebné ingredience
300 g listového těsta * 4 hermelíny (po 120 g) * 4 lžíce kečupu * 4 plátky angické slaniny * stroužek česneku * 1 žloutek * kmín, sezam * koření dle chuti * snítka bazalky na zdobení * zeleninová příloha
Postup přípravy
Listové těsto vyválíme a vykrájíme 4 stejně velké čtverce.
Čtverce pomažeme uprostřed lžící kečupu. Hermelín potřeme česnekem, nebo do něj plátek ze stroužku česneku vložíme.…