Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Papouščí  bábovka

Papouščí bábovka

Potřebné ingredience

5 vajec, 1/2hrníčku oleje,3/4 hrníčku krupicového cukru,1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 balíčky pudinkového prášku různých barev

Postup přípravy

Žloutky důkladně smícháme s olejem, bílky ušleháme dotuha s cukrem, obojí spojíme a přidáme prášek do pečiva. Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný pudinkový prášek.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čerti -= formička z obalu od želé bonbonů za 4,-

Čerti -= formička z obalu od želé bonbonů za 4,-

Potřebné ingredience

Bonbony, čokoládová poleva, párátko

Postup přípravy

Želatinové bonbony sníst, do platíčka nalít rozpuštěnou čokoládovou polevu v sáčku a míchátkem rozhrnout do stran

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
ČERNÁ ŘEDKEV  PROTI KAŠLI

ČERNÁ ŘEDKEV PROTI KAŠLI

Potřebné ingredience

ŘEDKEV, CUKR MOUČKA

Postup přípravy

Černou ředkev oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a prosypeme cukrem moučkou. Pustí štávu. Je výborná i při léčbě kašle pro děti sladký sirup.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčková srdíčka do vánoční bonboniéry pod stromeček

Perníčková srdíčka do vánoční bonboniéry pod stromeček

Potřebné ingredience

600g hladké mouky, 300g práškového cukru, 200g medu, 150g másla,3 vejce, 2 čajové lžičky mleté skořice, 1 čajová lžička mletého hřebíčku,1/2 čajové lžičky mletého anýzu, 2 čajové lžičky sody bikarbony.

Postup přípravy

Máslo s cukrem a vejcemi vymícháme na pěnu, přidáme koření, sodu bikarbonu,promícháme, nakonec přidáme mouku a zamícháme polotuhé těsto. Těsto dáme do misky, dobře přikryjeme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nové druhy cukroví

Nové druhy cukroví

Potřebné ingredience

* postupně přidávám - fota budou před vánocemi * *************************************************************************************** ČERTÍCI ------------- 200g mletých sušek bebe, 130 g moučkového cukru, 70 g ztuženého tuku , 2lžíce kakaa, 2 lžíce rozinek namočených v horké vodě Na ozdobení: 100g čokolády na vaření, 80g marcipánové nebo mléčné hmoty, 40g ztuženého tuku, červené potravinářské barvivo, bílé a tmavé sypání. Sušenky smícháme s cukrem, kakaem, nasekaným tukem a rozinkami, nakrájenými nadrobno. Hmotu uložíme do chladu a necháme ztuhnout. Pak ji rozdělíme na stejné kousky a vytvarujeme z nich hlavičky čertíka, které opět necháme ztuhnout. Marcipán obarvíme špetkou potravinářské barvy a dobře prohněteme. Z hmoty vytvarujeme jazýčky a růžky a očka čertíků a necháme ztuhnout. čokoládu rozpustíme spolu s tukem, touto polevou přilijeme hlavičky čertíků a ihned je ozdobíme cukrovým sypáním, přilepíme očka, růžky a jazyk a uložímeje do chladu. ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Tříkrálový Baltazar ------------------------ Potřebujeme: 300g medu, 75g přírodního cukru, 1/16 l vody, 350 g hladké mouky, 75 g žitné mouky, 1 zarovnanou čajovou lžičku sody bikarbony, 1 čaj.lžičku koření na perníky,cukr na vyválení Na polevu: 1/2 bílku,125g práškového cukru,75g čokoládové polevy Na ozdobu : různé pestré bonbony Postup: 1 Med, přírodní cukr a vodu uvedte do varu,vylijte do mísy a nechte vychladnout. 2.Mouku prosejete do mísy, smíchejte žitnou mouku, sodu bikarbonu a koření na perníky a přisypte k mouce. Všechno zpracujte mísící násadou ručního šlehače na jemné těsto, přikryjte ho a nechte přes noc odpočívat. 3. Velký kus papíru na pečení natenko posypte cukrem atěsto na něm vyválejte na tlouštku 1 cm. 4. Podle obrázku zhotovte šablonu (výška 26cm, 3ířka v boku 9 cm, Ruka 15 cm,boty 15,5cm.šablonu můžete utvořit podle vlastní fantazie), položte na těsto a vyřežte nožem krále.Zezbytku udělejte košík. 5. Plech vyložte papírem na pečení, oba kusy těsta na něj položte a pečte asi 25 minut na střednípříčce v trouběpředehřáté na 180 C(plyn stupen2).Potom nechte vychladnout na mřížce. 6. Z bílků vidličkou zlehka vyšlehejte světlou polevu.Přidejte do ní několik kapek vody, pak se dá lehčeji vyšlehat.Postupně zpracujte práškový cukr,aby vznikla hladká hustá hmota. pomocíštětce naneste polevu na kalhoty - bíléozdobené bonbony, korunu bílou a na ní perličky,hlavu tmavou polevou, oči 2 mandle , na krk náhdelník a košík v rukou na něm mandle. /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Vánoční bonbony - bonbony z bonboniéry polité polevou slzička ozdobená jako sněhulák, srdíčko, vzhůru nohama jako hlava mikuláše, trojúhelník jako stromeček, kolečka jako ozdobičky, obdelník jako ozdoba se svíčkou a větvičkou 2: Mikulášské berly ----------------------- 200g hldké mouky, 120 g másla, 60 g moučkového cukru, 40 g mletých ořechů, 1 lžička kakaa, 1 větší žloutek Poleva: 200g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžiča horké vody, 1 lžička citronové štávy, potravinářské barvy modrá,žlutá, růžová) K prosáté mouce s kakaem a cukrem přidáme mleté ořechy nasekané máslo a žlotek. Vypracujeme těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladu. pak z něj utvoříme válečky o průměru 1ěmm a délce asi 14 cm, a jeden konec zahneme do tvaru hole. Cukroví rozložíme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 C.Z prosátého moučkového cukru, bílku , vody a citronové štávy utřeme hustou polevu, do níž upečené a vychladnuté berly namočíme. Necháme polevu ztuhnout a na závěr berly dozdobíme zbylou polevou obarvenou potravinářskými barvivy.

Postup přípravy

Kokosky z loupáčků
----------------------------
6 vajec, 30 dkg pískového cukru, 6 rohlíčků loupáčků, 24 DKG KOKOSU, 20 DKG MOUČKOVÉHO CUKRU
Sladké rohlíky- loupáčky…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
RÝŽOVÉ MARTINY

RÝŽOVÉ MARTINY

Potřebné ingredience

vODA, CUKR, 2 CITRONY, ,ZÁZVOR,MUŠKÁTOVÝ KVĚT,MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK,TYMIÁN,,NOVÉ KOŘENÍ,HŘEBÍČEK,VANILKOVÝ CUKR,KVASNICE,RÝŽE

Postup přípravy

Převaříme 7litru vody a 3 kg cukru, rozmixujeme 2 celé citrony,přidáme 1/2 kávové lžičky zázvoru,muškátovvého květu,muškátového oříšku,tymiánu,
dále 10 zrnek nového koření,30…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Medové ořechové řezy

Medové ořechové řezy

Potřebné ingredience

/

Postup přípravy

Těsto: 50 dkg hladké mouky
20 dkg Hery
2 vejce
2 lžíce medu
20 dkg moučkového cukru

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Kaktus, co nikdy neuvadne

Kaktus, co nikdy neuvadne

Potřebné ingredience

/

Postup přípravy

/

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Citron nebo mandarinka s medem v ledu aneb využití  plata od bonboniéry

Citron nebo mandarinka s medem v ledu aneb využití …

Potřebné ingredience

Citrusové plody, med

Postup přípravy

Citron , aby nám neoschnul, tak vymačkám a přidám med a dám zmrazit, potom si už do hrníčku dáváme podle potřeby

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chleba  alá Pilsner Urquell = pivní výborný

Chleba alá Pilsner Urquell = pivní výborný

Potřebné ingredience

5OOg hladké nebo chlebové mouky,35g droždí, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičkykmínu, 1/2 lžičky fenyklu, 2,5 dcl piva,1lžička soli, 2 lžíce ovesných vloček

Postup přípravy

Droždí s cukrem a 1 lžicí pivavymícjáme. V míse smícháme mouku se solíé, fenyklem a kmínem. Přidámem droždí vymíchané s cukrem a pivem a zbylé pivo. Vypracujeme těsto, které…

Zobrazit více...

Kategorie