Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept

Perníčková srdíčka do vánoční bonboniéry pod stromeček

0.0
Perníčková srdíčka do vánoční bonboniéry pod stromeček

Potřebné ingredience

600g hladké mouky, 300g práškového cukru, 200g medu, 150g másla,3 vejce, 2 čajové lžičky mleté skořice, 1 čajová lžička mletého hřebíčku,1/2 čajové lžičky mletého anýzu, 2 čajové lžičky sody bikarbony.

Postup přípravy

Máslo s cukrem a vejcemi vymícháme na pěnu, přidáme koření, sodu bikarbonu,promícháme, nakonec přidáme mouku a zamícháme polotuhé těsto. Těsto dáme do misky, dobře přikryjeme mikroténovou folii a necháme do druhého dne stát. Potom ho vyválíme na tlouštku 3-4 mm a vykrajujeme srdíčka. Klademe je na plech napřed vymaštěný tukem Cera Pečeme při teplotě 200 C 10-12 min.Perníčky slepujeme džemem nebo nádivkou z nastrouhaných perníčků, džemu a trochu rumu. Srdíčka polejeme bílkovou nebo čokoládovou polevou a ozdobíme podle fantazie.
Bílková růžová poleva: 1 bílek, 100-120 g práškového cukru(podle velikosti bílku), dobře vymícháme a 2 polévkové lžíce polevy odložíme. Do ostatní polevy přidáme pár kapek potravinářské barvy(stačí 1- 2 kapky, aby poleva byla jemná růžová) a perníčky do ní pomáčíme,Odloženou polevu dáme do celofánového kornoutku. na perníčky s ještě mokrou polevou čokoládou uděláme čárky a párátkem příčně narušíme. Po dokonalém zaschnutí perníčky slepujeme.
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření a 70 g- 80 g ztuženého tuku Cera, rozpustíme v malé misce ve vodní lázni a mícháme, aby byla poleva hladká. Perníčky máčíme v čokoládové polevě a odkládáme na pečící papír. Dokonale ztuhnutý povrch ozdobíme bílkovou polevou( můžemesi ji libovolně přibarvit potravinářskými barvivy. Potom perníčky opatrně zdobíme. Zajímavé jsou posypané sekanými mandlemi.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

IVA 75 29. 11. 2013, 16:50
(pl)
čermačka 31. 10. 2009, 23:18
Asi hloupý dotaz, ale med tam šoupnout před šlěháním nebo ož po *-). Díky za radu Petra ;-)
Ilonáček 21. 10. 2009, 15:52
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie