perníkové řezy s tvarohovým krémem
Potřebné ingredience
Těsto: 0,5 l mléka, 500 g polohrubé mouky, kypřící prášek do perníku, vanilkový cukr, 200 g cukru, 2 lžíce medu, 10 lžic rostlinného tuku, 2 vejce
Krém: pomazánkové máslo, 250 g tvarohu, cukr podle chuti, kakao, 1 lžíce pudinkového prášku
Navrch: rozsekané oříšky, bílá poleva v sáčku
Postup přípravy
V 0,5 l teplého mléka rozpustíme tuk a med. V míse smícháme mouku, cukr, van. cukr, kypřící prášek do perníku a vejce. Do této směsi přidáme mléko s tukem a nalejeme na vymazaný a…
Trochu menší trdelníky
Potřebné ingredience
Těsto:170 ml mléka, 25 g droždí, 70g másla, 70g sádla, špetka soli, 500 g hladké mouky, 3 žloutky, bílek na potření,2 lžičky rumu, 30g cukru
Posypání: skořicový cukr (popř. skořice s cukrem), posekané vlašské ořechy
Postup přípravy
Zaděláme na kynuté těsto. Až nám těsto vykyne, část oddělíme a vvyálíme placku asi 0.5 cm vysokou. Nakrajíme asi na 4 cm slouhé pruhy, které potom namotáme na kremrolové trubičky.…