Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

BRAMBORY ZAPEČENĚ SE ZELENINOU V ALOBALU

Potřebné ingredience

Suroviny: 1,5 kg syrových brambor nakrájených na drobné kostičky 350 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice) cibule a pár kyselých okurek – vše nakrájené na drobné kostičky klobása nakrájená také na kostičky (může a nemusí být pár plátků anglické slaniny rovněž na kostičky) sůl, pepř, olej, alobal

Postup přípravy

Postup:
Všechny nadrobno nakrájené suroviny smícháme ve velké míse, osolíme a mírně opepříme. Alobal nastříháme na půlmetrové kusy, každý uprostřed potřeme lehce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové kýty 2 velké cibule mletá paprika sladká trošku grilovacího koření sůl 1 větší rajský protlak mouka na zahuštění

Postup přípravy

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg brambor vařených ve slupce 0,5 kg mletého vepřového masa 1 cibule + 1 lžička mleté papriky 1 zeleninové lečo 3 vejce + 2 dcl mléka 100 g strouhaného eidamu

Postup přípravy

Postup:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a se solí a paprikou dusíme 20 min. Pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

Potřebné ingredience

Suroviny: 6 plátků vepřové kotlety ½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky) 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka) 2 cibule, česnek sůl, pepř syrové, umyté brambory i se slupkou

Postup přípravy

Postup:
Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
RAŽNIČÍ Z TROUBY

RAŽNIČÍ Z TROUBY

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové pleci nakrájené na kostky anglická slanina klobása nakrájená na kolečka cibule, červená i zelená paprika žampiony nakrájené na kousky sůl, pepř, koření Gyros

Postup přípravy

Postup:
Všechny suroviny, nakrájené na menší kousky smícháme ve velké míse, osolíme, opepříme a posypeme kořením na Gyros. Směs nasypeme v jedné, rovnoměrné vrstvě…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU

KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU

Potřebné ingredience

Suroviny : 4 kuřecí řízky 200 g nivy 300 g eidamu 300 g anglické slaniny hořčice, sůl, pepř, alobal

Postup přípravy

Postup:
Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ NUDLIČKY NA CELERU

KUŘECÍ NUDLIČKY NA CELERU

Potřebné ingredience

Suroviny : 2 velká kuřecí prsa 1/2 celeru 2 velké cibule 4 stroužky česneku grilovací koření, sůl

Postup přípravy

Postup:
Cibulku nakrájíme nadrobno a orestuje na troše oleje, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, krátce podusíme a přidáme kuřecí maso nakrájené na jemné nudličky.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
KUŘECÍ ČTVRTKY NA MORAVANCE

KUŘECÍ ČTVRTKY NA MORAVANCE

Potřebné ingredience

Suroviny : 4 kuřecí čtvrtky 2 skleničky Moravanky (nebo jiné, obdobné sterilované zeleninové směsi) sůl, mletá paprika, grilovací koření, česnek

Postup přípravy

Postup:
Kuřecí čtvrtky okořeníme klasicky - jako pečené kuře (kdo je jak zvyklý). Do pekáče dáme 3 Moravanky i s nálevem a na zeleninu poklademe kuřecí čtvrtky.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
ŘÍZKY SE SNĚHOVOU ČEPICÍ

ŘÍZKY SE SNĚHOVOU ČEPICÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: Kuřecí prsní řízky (počet dle počtu strávníků) ,sůl,pepř,tuk na smažení,bílky ze 3 vajec.25dkg tvrdého sýra... Všecky suroviny je lze přidat,podle libosti.

Postup přípravy

postup:
Kuřecí prsní řízky (počet dle počtu strávníků) naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na pánvi. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, zakryjeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
ŘÍZKY V SÝROVÉ PEŘINCE

ŘÍZKY V SÝROVÉ PEŘINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 4-8 ks kuřecích řízků (podle počtu osob) 300 g strouhaného eidamu 1 šlehačka, sůl těstíčko z vajec, hladké mouky a mléka

Postup přípravy

Postup:
Maso naklepme, osolíme, obalíme v těstíčku a osmažíme na pánvi, pak naskládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Dáme…

Zobrazit více...

Kategorie