Rajská omáčka z protlaku
Potřebné ingredience
máslo, cibule hl.mouka, 1x rajský protlak bobkový list hřebíček 2 kuličky nového koření 3 celé pepře cukr krystal - asi 3 polévkové lžíce skořice rybízová marmeláda
Postup přípravy
Jak jí dělám já... :-)
... trochu másla, cibulku, nechat zesklovatět, zaprášit moukou, udělat jíšku, přidat protlak, rozmíchat, zalít vodou, přidat bobkový list, hřebíček, asi…
Ovocný dort se želatinou
Potřebné ingredience
Na piškotový korpus: Piškotové těsto (do kulaté formy) 100 g cukru 100 g polohrubé mouky 1/2 prdopeč 2 žloutky 50 ml oleje 50 ml horké vody sníh z bílků Korpus je celkem nízký,dávám pak dvojitou dávku krému.Ale kdo má rád piškotový korpus,doporučuji dělat alespon z dávky 3vajec. na krém: 250 ml šlehačky 1 balíček Créme Olé 1 balíček Smeta-fixu šťáva z kompotů ovoce z kompotu,jaké kdo má rád, jahotdy,broskve,mandarinky,kiwi,ananas... dortové želé
Postup přípravy
Upeču v kulaté formě piškotový korpus.\r\nSliji šťávu z kompotu a nechám okapat. Šťávu z kompotu, šlehačku, Smetafix a Créme Olé dám do misky a zamíchám. Ztuhne to raz dva. Pak…
Zapečený lilek
Potřebné ingredience
1 velký lilek, 2 sáčky mozzarely, 1 majolka, olej,sůl
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na kolečka cca 1cm široká, posolíme. Krátce osmahneme z obou stran na pánvi (díky tomuto nenechávám odkapat,není vůbec hořký)
Do zapékací mísy vložím opečená…