Zobrazit přihlášovací formulář
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechové trubičky

Ořechové trubičky

Potřebné ingredience

Vypracujeme těsto: 350 g hl. mouky, 150 g ml. cukru, 200 g tuku, 1 vejce, 1 žloutek, 70 g ml. ořechů, 1 lžíce kakaa.

Postup přípravy

Dáme do ledničky, druhý den vyválíme, nakrájíme obdélníčky 4 x 6 cm. Navineme na kovové trubičky a upečeme. Plníme máslovým krémem: utřeme 200 g másla, 200 g ml. cukru, a 1 lžíci…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Marokánky

Marokánky

Potřebné ingredience

1/4 l mléka, 150 g ml. cukru, 160 g tuku, 60 g hl. mouky – svaříme na kaši, necháme vychladit, přidáme 200 g ml. ořechů, 200 g kand. ovoce, 100 g rozinek.

Postup přípravy

Ze směsi tvarujeme na pečící papír placičky, které upečeme a spodní stranu potřeme čokol. polevou

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Sypané rohlíčky

Sypané rohlíčky

Potřebné ingredience

240 g hl. mouky, 140 g tuku, 70 g ml. cukru, 5 nastrouhaných tabulek čokolády, 160 g ml. ořechů, 1 vejce, citr. kůra.

Postup přípravy

Těsto vyválet, vykrajovat rohlíčky, polovinu potřít žloutkem a posypat strouh. ořechy. Upéct, slepovat kakaovým krémem

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mocca oválky

Mocca oválky

Potřebné ingredience

350 g másla, 600 g hl. mouky, 200 g ml. cukru, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry, kůra z 1 citronu.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, vyválíme, vykrajujeme oválky a upečeme. Plníme kávovým krémem (300 g másla, 240 g mletého cukru, 4 lžíce silné černé kávy). Máčíme v kávové polevě, sypeme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Potřebné ingredience

3 bílky a 120 g cukru krupice šleháme v páře. Pak opatrně vmícháme 150 g ml. ořechů a 1 lžíci pol. mouky.

Postup přípravy

Sáčkem stříkáme na plech rohlíčky, pečeme při 110 °C. Nastříkáme krém a máčíme do čokolády. Krém: 3 žloutky šleháme nad parou se 100 g ml. cukru a 50 g čokolády na vaření. Po…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
laskonky

laskonky

Potřebné ingredience

-3 bílky -22 dkg cukru krystal (1 hrnek) -15 dkg kokosu,nebo oříšků -2 lžíce hrubé mouky !!! hrnky mají obsah 1/4 litru

Postup přípravy

Těsto ušleháme v páře. Do kastrůlku si dáme asi 2 cm vody, na to posadíme misku, nalijeme bílky a za stálého šlehání na nejvyšší stupeň přisypáváme cukr. Šleháme do zhoustnutí …

Zobrazit více...
DORTY
Beruška

Beruška

Potřebné ingredience

Není dobře nafocena kamarádka mi nafotila v malém rozlišení.

Kategorie