Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Mlíčná polévka

Mlíčná polévka

Potřebné ingredience

Brambory, 1 lžíce červená paprika, vegeta, 6 bobkových listů, 1 lžíce oleje, , 1 - 2 litry mléka, 5-8 vajec, ocet Zasmažka: máslo a hladká mouka

Postup přípravy

Brambory nakrájené na kostičky vložíme do hrnce, zalijeme pouze tolik vodou, kolik dosahují brambory. Přidáme červenou papriku, vegetku, bobkový list a olej. Vše vaříme doměkka.…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Janino maso

Janino maso

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty nebo kuřecích prsou, 3 vejce, 3 lžíce solamylu, 3 lžíce oleje, 1 lžičku soli, 1 lžičku sladké a pálivé papriky (kvůli syna nedávám a vůbec to nevadí), 1 lžičku cukru, 1 lžičku kari, cibule

Postup přípravy

Vepřovou kýtu či kuřecí prsa nakrájíme na kostky a dobře smícháme s vejci, solamylem, olejem, solí, oběma paprikami, cukrem a kari kořením. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a už…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tortilly trochu jinak

Tortilly trochu jinak

Potřebné ingredience

2 plátky vepřového masa, olej, malá konzerva sterilovaných kukuřiček, 1 menší cuketa, 1 větší rajče, 1 červená paprika, pepř a sůl, 100 g tvrdého sýra, 2 chilli papričky bez semínek + 1 balení tortill

Postup přípravy

Maso omyjeme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky a osolíme. V pánvi rozpálíme olej a maso osmažíme. Lehce opepříme. Přidáme kukuřičky, pokrájenou zeleninu (cuketu,…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Netradiční kuře

Netradiční kuře

Potřebné ingredience

1 malé kuře, 500 g kysaného zelí, 150 g másla, 1/2 kelínku zakysané smetany, grilovací koření

Postup přípravy

Do většího pekáče dáme asi 2 cm vrstvu kysaného zelí, posypeme grilovacím kořením a pokryjeme tenkými plátky másla. Na to vše položíme omyté, na dvě poloviny rozříznuté kuře řezem…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Tortilly

Tortilly

Potřebné ingredience

tortilly, mleté maso nejlépe hovězí, kukuřice, fazole v nálevu, směs na tortilly, kečup, sůl

Postup přípravy

Máte rádi tortilly? My hrozně... Tak Vám píšu recept jak dělám já....
Na rozpálený olej dám cibulku, kterou orestujeme, přidáme mleté maso, nejlépe hovězí, posolíme a dusíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pestrobarevné rizoto

Pestrobarevné rizoto

Potřebné ingredience

250 g rýže, 2 žluté papriky, 2 červené papriky, 400 g vepřových plátků, 1/2 l zeleninového vývaru, 2 cibule, 1/2 svazku petrželky, 1 lžíce oleje, 4 lžíce do tuha ušlehané smetany, sladká paprika, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky. Maso osmažíme na rozpáleném ohni a vyjmeme. Ve šťávě podusíme cibulku a rýží, zředíme vývarem a necháme pod pokličkou na mírném ohni…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pepřové ragú

Pepřové ragú

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 400 g cibule, 1/2 chemicky neošetřeného citronu, sůl, mletý černý pepř, tuk na smažení, 10 zrnek nového koření, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, mouka, cukr

Postup přípravy

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme. Pak zalijeme 1/2 l vody, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod pokličkou asi 1 1/2 hodiny.…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vynikající likér z ledových kaštanů

Vynikající likér z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

250 ml šlehačky, 1 SALKO, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu.

Postup přípravy

Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vitacitové řezy

Vitacitové řezy

Potřebné ingredience

4 vejce, 20 g kakaa, 1 a 1/2 skleničky práškového cukru, 1 sklenička vlažné vody, 2 skleničky polohrubé mouky, 2 lžíce hladké mouky, 1 prášek do pečiva, ovoce Náplň: 200 g másla, 200 g práškového cukru, 4 lžíce mléka, 4 lžíce rumu, 2 kostky měkkého tvarohu - náplň našleháme Poleva: 3/4 l vody, balíček vitacitu, 6 lžic cukru, 2 vanilkové pudinky - necháme přejít varem a ještě horkou polevu lijeme na řezy

Postup přípravy

Žloutky s cukrem a kakaem utřeme, vmícháme vlažnou vodu, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec z bílků tuhý sníh. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech a upečeme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Obídek

Obídek

Potřebné ingredience

Mleté maso (viz ingredience níž), hlávkové zelí (viz níže), brambory

Postup přípravy

Tak jsem uvařila pro nás oblíbené jídlo:
Brambor, zelí a karbanátky...
Zelí: nakrouháme na nudličky a vaříme společně s vodou do měkka.Přidáme na oleji s moukou jíšku, přímo…

Zobrazit více...

Kategorie