Salát z olomouckých syrečků
Potřebné ingredience
2 balíčky olomouckých syrečků, 1 cibule, 1 majonéza, mletý pepř.
Postup přípravy
Syrečky nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, ochutíme pepřem a promícháme s majonézou. Mažeme na světlé pečivo, ozdobíme nakrájenými rajčaty.
Vepřové kostky na kari s houbami
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřové kýty či plecka, 1 cibule, hrst hub, 1 lžička kari koření, drcený kmín, sůl, pepř, mražený hrášek, olej, hladká mouka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném oleji. Maso nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce na cibulový základ. Necháme zatáhnout. Pak přidáme houby, buď syrové či předem…
Řezy s višněmi a čokoládou
Potřebné ingredience
4 vejce, 10 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 10 dkg hladké mouky, ½ propeče, l lžíce kakaa, 1 kávová lžička instantní kávy
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme mouku smíchanou s prdopečem, kakao a kávu. Těsto natřeme na menší plech, poklademe vypeckovanými višněmi a upečeme. Já…
Rychlý hrníčkový koláč s tvarohem a jahodami
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, ½ hrnku strouhaného kokosu, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr. Na náplň: 1 kelímek kysané smetany, 1 tvaroh ve vaničce, 3 vanilkové cukry
Postup přípravy
Mouku, cukr, strouhaný kokos a prášek do pečiva v misce promícháme, přidáme vejce, olej, mléko a mícháme vařečkou do té doby, než je těsto hladké a vláčné.
Těsto následně…
Oplatkový dort lázeňského šviháka
Potřebné ingredience
1 balení čokoládových oplatek Kolonáda, 1 mascarpone, 1 tvaroh, 250-300ml smetany na šlehání, 10 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 5PL práškového cappuccina,10 plátků želatiny, višňová griotka
Postup přípravy
Oplatky potřeme z jedné strany griotkou a necháme je nasáknout.
Želatinu namočíme, a když je nabobtnaná, vymačkáme ji, zahřejeme a rozmícháme.
Mascarpone s tvarohem a oběma…
Jablíčka v karamelu - vánoční mls
Potřebné ingredience
8 malých jablíček, 400 g třtinového cukru, máslo či olej na potření alobalu, silnější špejle nebo dřívka od zmrzliny
Postup přípravy
Omytá jablíčka necháme oschnout a pak do nich středem zapícháme přiměřeně zkrácené špejle nebo dřívka od zmrzliny. Do rendlíku vlijeme 200 ml vody, přidáme cukr a vaříme asi 10…