Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Jablíčka v karamelu - vánoční mls

0.0
Jablíčka v karamelu - vánoční mls

Potřebné ingredience

8 malých jablíček, 400 g třtinového cukru, máslo či olej na potření alobalu, silnější špejle nebo dřívka od zmrzliny

Postup přípravy

Omytá jablíčka necháme oschnout a pak do nich středem zapícháme přiměřeně zkrácené špejle nebo dřívka od zmrzliny. Do rendlíku vlijeme 200 ml vody, přidáme cukr a vaříme asi 10 minut tak, aby tekutina zkaramelizovala. Stáhneme z ohně. Ponoříme jablka do karamelového sirupu a dáme je na pomaštěný alobal na pět minut vychladnout. Ozdobit je můžeme cukrářským zdobením nebo posypat nasekanými ořechy.
Přidáme-li do karamelu ještě červenou potravinářskou barvu, budou jablíčka úplně svítit.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kovbojka 9. 12. 2014, 9:53
Wau...tak toto určitě vyzkoušíme...dcera měla ve Vídni na vánočních trzích a pochvalovala si,jaká to je dobrota

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie