Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Potřebné ingredience

30dkg tvrdého sýra,20dkg šunkového salámu,1/8 másla,1-2 vejce na tvrdo,pažitka,hořčice,

Postup přípravy

Dáme vařit vodu,vypneme.Sýr dáme do igelitového sáčku a ponoříme na 30 minut.Potom ho vyděláme a vyválíme na placku asi 0,5cm silnou.Poklademe saláme potřeme pomazánkou a smotáme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nádivka ke kuřeti

Nádivka ke kuřeti

Potřebné ingredience

3 rohlíky,3 žloutky,sníh ze 3 bílku,asi 250ml mléka,sůl,pepř,podravku,zelená petržel, kmín.

Postup přípravy

Rohlíky nakrájím na kostičky ,přidám mléko,žloutky,koření a opatrně vmíchám sníh.Nádivku přidám ke kuřeti asi v půlce pečení.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda se zelím

Čalamáda se zelím

Potřebné ingredience

2,5kg zelí,0,5kg červené papriky,0,5kg zelené papriky,1 cibule nakrájená na jemnoNálev:0,5kg cukru,4dcl octa,4dcl oleje,1deko.

Postup přípravy

Zelí nastrouhame na nudličky,papriku pokrájíme na proužky. Ocet a olej smíchame dohromady a přidáme cukr a směs na deko.Míchame dokud se cukr nerozpustí. .Až je cukr ropuštěný…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čalamáda

Čalamáda

Potřebné ingredience

6 okurku,4červené papriky,4 žluté papriky,4 cibule,4 mrkve,3 pálky česneku,1 květák

Postup přípravy

Zeleninu pokrájíme a promícháme.Zalijeme znojemským nálevem.Zavařujeme na 80°C asi 20min.Z tohoto množství je asi 11 malých sklenic.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Utopenci s kysaným zelím

Utopenci s kysaným zelím

Potřebné ingredience

1kg špekáčku,cibule,chlli koření,1sáček kysaného zelí
Nálev:1/2l octa,1/4l vody,20 tablet cukerinu,4 kuličky celého pepře,1 lžička soli,4 kuličky nového koření,4 bobkové listy

Postup přípravy

Špekáčky podélně nařízneme,přidáme chilli vložíme kolečko cibule.Do 4l sklenice poklademe vrstvu zelí, cibule a špekáčky.Opakujem až sklenice plná.Nakonec přidáme feferonku,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky kvašáky

Okurky kvašáky

Potřebné ingredience

Na 1 l vody 1 vrchovatá lžíce soli
okurky, vinný list,křenový list,višňový list,kopr

Postup přípravy

Do 5l sklenice dáme vinný list položíme okurky,křenový list,okurky,višňový list,okurky,kopr.okurky a višňový list.Zalijeme nálevem.Položíme víčko a necháme kvasit asi týden.Pod…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Domácí Baileýs

Domácí Baileýs

Potřebné ingredience

Na 1 l si připravíme:2plechovky slazeného kondenzovaného mléka,1/2l rumu,200ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Plechovky s mlékem neotevřené vložíme do hrnce s vodou,přivedeme k varu při mírné teplotě asi 1-1/2hod.Výjmeme a necháme zchladnout.Pak plechovky otevřeme a nalijeme do mixéru.Za…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žižkovský vepřový kos s nivou

Žižkovský vepřový kos s nivou

Potřebné ingredience

600g kotlety,4stroužky česneku,sůl, pepř,2-3cibule,hladkou mouku pokud chceme zahušťovat,1lžičku drceného kmínu,1lžičku plnotučné hořčice,100g anglické slaniny,150g nivy,olej

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme osolíme, opepříme.Utřený česnek smíchame s hořčicí a potřeme plátky masa z jedné strany.Poklademe plátky slaniny,vložíme špalíček nivy a uděláme závitek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso na šlehačce

Maso na šlehačce

Potřebné ingredience

4-6plátku krkovičky nebo kotlety,máslo,sůl,pepř,2-3cibule,brambory,šlehačka

Postup přípravy

Maso naklepeme osolíme,opepříme.Plech vymažeme máslem a poklademe masem.Maso obložíme cibuli, plátky brambor a tak prokládáme cibuli s bramborami.Poslední vrstvu tvoří brambory…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Potřebné ingredience

12 velkých žampoionů,5 lžic oleje,1malá cibule,1-2stžoužky česneku,5dkg šunky,2 lžíce strouhaného sýra,4dkg strouhanky, 2lžíce posekané pažitky nebo petrželky,sůl,pepř

Postup přípravy

Nohy hub vyřízneme a pokrájíme na drobno.Taktéž pokrájíme šunku a cibuli.Na oleji zpěníme cibuli přidáme strouhanku a prolisovaný česnek,pažitku,nohy z hub,šunku, sůl pepř…

Zobrazit více...

Kategorie