(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Čalamáda se zelím
Potřebné ingredience
2,5kg zelí,0,5kg červené papriky,0,5kg zelené papriky,1 cibule nakrájená na jemnoNálev:0,5kg cukru,4dcl octa,4dcl oleje,1deko.
Postup přípravy
Zelí nastrouhame na nudličky,papriku pokrájíme na proužky. Ocet a olej smíchame dohromady a přidáme cukr a směs na deko.Míchame dokud se cukr nerozpustí. .Až je cukr ropuštěný přecedíme nálev na pokrájenou zeleninu.Vše promícháme a necháme 24 hod odležet.Druhý den plníme čalamádu do sklenic Čalamádu nezavařujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

sarrafinka
(upraveno)
26. 9. 2007, 18:50


nahlásit
Dabo
(upraveno)
27. 9. 2007, 15:06
@sarrafinka
..žádná voda tam nepatří.Nálev je4dcl oleje,4dcl octa to smíchame dohromady, přidáme cukr a směs na deko.Mícháme tak dlouho dokud se cukr nerospustí. Až je cukr rozpuštěný přecedíme nálev na pokrájenou zeleninu. Chybička se vloudila.
nahlásit

sarrafinka
(upraveno)
27. 9. 2007, 19:16
@Dabo
děkuji za vysvětlení,zrovna dnes jsem koupila zelí

nahlásit

Evasma
(upraveno)
24. 9. 2007, 19:31
Tak jsem čalamádu udělala - je moc dobrá, ale zdá se mně hodně kyselá. Tak se chci zeptat jestli jsem to dobře pochopila
do toho deka se dle návodu dávalo 0,5 litru octa a pak se ještě přidá do toho celkového nálevu 4 dcl octa. Je to tak - je to skoro litr
nebo jsem to zblbla?



nahlásit
Dabo
(upraveno)
25. 9. 2007, 20:12
@Evasma
Musím se omluvit všem,kteří už čalamádu mají hotovou bohužel se vloudila chybyčka.Deko se nevaří podle nálevu,ale směs se nasype do nálevu a potom přecedí na zeleninu.Děkuji paní Evě za upozornění.Kdo ji už udělal bude ji mít bohužel kyselejší.
nahlásit

sarrafinka
(upraveno)
24. 9. 2007, 19:35
@Evasma
taky jí chci dělat,ale bohužel jsem na tom stejně,jako vy,a nepochopila jsem to,takže čekám,až vám paní odepíše



nahlásit

Katka1
(upraveno)
21. 9. 2007, 8:22
Tahle čalamáda nemá chybu
. Myslím, že u nás nevydrží ani do října
, pořád ji ochutnáváme
.







nahlásit

Hanzy
(upraveno)
19. 8. 2007, 12:22
Tak čalamáda je hotová a je fakt moc dobrá.

nahlásit
Dabo
(upraveno)
21. 8. 2007, 19:21
@Hanzy
jsem ráda,že vám chutná
nahlásit

Hanzy
(upraveno)
16. 8. 2007, 11:06
Ráda bycb zkusila tuhle čalamádu,ale jsem asi trochu natvrdlá a nerozumím té gramáži u zelí co znamená 21/2kg?Pak jsem se ještě chtěla zeptat můžu tam dát jenom zelenou papriku,mám jí totiž mraky.
nahlásit

daskakar
(upraveno)
16. 8. 2007, 11:28
@Hanzy
to zelí bude 2,5 kg a podle mého papriku tam můžete dát i jenom zelenou - s červenou to ovšem víc lahodí i oku

nahlásit

Hanzy
(upraveno)
16. 8. 2007, 12:00
@daskakar
Dík za odpověd´ já už jsem to taky pochopila,že to bude 2,5kg a né 21kg

nahlásit

Evasma
(upraveno)
11. 8. 2007, 1:40
Prosím - a jak to dlouho vydrží, když se to nezavařuje?
A když bych to zkusila zavařit, tak z toho bude asi něco jiného, že - nebo to lze?






nahlásit

Brambrlka
(upraveno)
10. 8. 2007, 22:20
TU JÁ ZBOŽŇUJI, ALE JSEM LINÁ SI JI UDĚLAT


nahlásit
Dabo
(upraveno)
12. 8. 2007, 18:21
@Brambrlka
Zavařovat jsem to nezkoušela,nám to vydrží pouze jednu sezonu,protože to hned sníme.
nahlásit