Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

ČALAMÁDA

0.0
ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

Suroviny: 5 kg nedozrálých rajčat + červené bych dala více 3 kg paprik zelených + 1 kg červené 3 kg cibule 5 kg hlávkového zelí asi bych ho trochu povařila NÁLEV 1,5 litru octa 10 litrů vody 1,5 kg cukru 2 x DEKO SŮL Nálev uvaříme v bílém hrnci. PS přidala bych o trochu více octa i soli.

Postup přípravy

Postup
Nejprve si připravíme nálev. Svaříme vodu, přidáme ocet, cukr, sůl a koření, necháme projít varem, vypneme a pod pokličkou necháme louhovat.
Zeleninu očistíme, oloupeme a do bílé vaničky krájíme cibuli a rajčata na plátky, papriku na hranolky a zelí na jemné proužky.
Vše společně v míse promícháme, plníme do sklenic, zalijeme teplým a přesezeným nálevem (já necedím, koření se většinou usadí na dně), zavíčkujeme a sterilujeme 35 minut při 90°C.

Množství nálevu vyjde přibližně na 32 sklenic o obsahu 720 ml. Jsou naducané plnil Peťa. Je to orientační počet, záleží jak velké sklenice použijete, jak moc sklenice naplníte a upěchujete zeleninu.
Množství a poměr zeleniny je možné kombinovat libovolně, podle toho co máme zrovna k dispozici nebo podle toho co máte rádi.

Poznámka
Nedozrálá rajčata lze uchovat různými způsoby k dozrání, u nás je však po této čalamádě velké shánění a kdo ochutnal, po receptu se hned ptal.
Snad i vám přejde tento recept vhod.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie