Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 32 návštěvníků)

ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

0.0
ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

2 1/2 kg bílého hlávkového zelí (čistá váha), 1 kg paprik, 1/2 kg cibule, 1/2 kg mrkve, 30 dkg cukru, 1/2 l octa, 1/2 l oleje, 1 Deko bez kuliček

Postup přípravy

Zelí nakrouháme na nudličky, papriky nakrájíme na proužky, cibuli na tenčí půlkolečka, mrkev nahrubo nastrouhat. Promíchat a přidat cukr, ocet, olej a Deko.....Pořádně promíchat a nechat odležet alespoň 3 hodiny, aby vznikl "lák"....Plníme do sklenic a zavíčkujeme. Nesterilujeme, ale je lépe ji sníst nejpozději do Vánoc, pak začíná zelenina ve sklenkách hnědnout....Jinak je opravdu výborná a pikantní (ne pálivá).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

aaka 12. 9. 2012, 0:19
Jéééj :-) :-) :-),to taky budeme (pl) (pl),už se těšíme (flower) (child9),díky (flower) (flower)Andrea (hello) (hello)..
Radajs 31. 3. 2009, 22:04
Ahoj Leni (F) chystám se na tvoji čalamádu :-) :-) :-) jen bych klidně ji mohla mít pikantní, co do ní přidat *-) když nemám po ruce feferonku :-o Ráďa
lemulka 22. 8. 2009, 18:35
@Radajs Radko, omlouvám se, dlooooooooooooooooooooooooouho jsem tady nebyla - někdo pro pikantnost přidává třeba křen.....ale nezkoušela jsem to. (child1)
Radajs 5. 9. 2009, 22:43
@lemulka Leni děkuji za odpověd, něco vymyslím a křen můžu klidně skusit *-)
plonkk 6. 3. 2009, 1:38
Leničko, dělala jsem vaši čalamádku před vánocemi a musím říct, že je opravdu báječná :-$ (clamp) |:o) (Y)Dělala jsem z dvojité dávky...a už nám pomalu dochází..... ;-) ;-) ;-)takže brzy uděláme určitě zase :-p :-p :-p (hello) (L) (F)
jeníček 1. 10. 2008, 10:40
(Y) (Y) tato čalamáda je vynikající, sice jsem jí před lety dělala, ale někam jsem zastrčila recept, takže Leni děkuji a ukládám mezi oblíbené. O víkendu jsem dělala za dvou dávek a do jedné nastrouhala křen. (L)
lemulka 13. 10. 2008, 7:43
@jeníček Věru, díky za inspiraci, budu dělat asi příští rok - tak určitě vyzkouším. Kolik toho křenu tam dáváte? Lenka
šárka.n 27. 9. 2008, 18:58
Musím pochválit čalamádu. Je naprosto úžasná uděluji 1*******. Včera jsem udělala z jedné dávky. A dnes jsem dodělala ještě ze dvou dávek. Moc všem chutná. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
lemulka 1. 10. 2008, 10:28
@šárka.n Ahoj Šárko, jsem ráda, že chutná (child9) Lemulka
mamina33 22. 9. 2008, 22:13
Výborná čalamáda |:o), dělala jsem ji poprvé a rodinka se oblizuje ;-). Polovinu dávky jsem sterilizovala, protože jsem se bála, že se do Vánoc nesní, ale byly to zbytečné obavy *-). Sní se všechno :-o
lemulka 24. 9. 2008, 7:06
@mamina33 Ahoj Leni, jsem ráda, že čalamáda chutná. U nás jí teda jím jen já - synové ani přítel na tyhle přílohy moc nejsou.... :-S Lenka
macica 5. 9. 2008, 14:11
Lenko ,ja pridávam asi malú lyžičku pirosyričitanu sodného(podla množstva) a ked sa nezje tak vydrží a neskysne ani neočernie aj 2-3 roky. (flower)
lemulka 16. 2. 2010, 16:45
@macica Jani, reaguji ještě jednou a asi dost pozdě - ten pyrosiřičitan nemůžu u nás nikde sehnat..... :'(
lemulka 6. 9. 2008, 20:29
@macica Díky Jani za radu, vyzkouším (L)
matulka22 31. 8. 2008, 21:34
chtěla jsem se Leni zeptat -to deko se prodává bez těch kuliček nebo je vyberete.Dělala jsem něco podobného ale nechcou mi to jíst kvůli těm kuličkám. :-) :-) (L) (L)
lemulka 1. 9. 2008, 7:27
@matulka22 Marcelko, jen ho přesiju přes hrubší cedník, aby kuličky nepropadly :-$ Lenka
tmejka 31. 8. 2008, 21:36
@matulka22 Já ten lák cedím když dělám čalamádu :-) :-) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie