Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
Sýrová polévka

Sýrová polévka

Potřebné ingredience

Brambory, tavený sýr, masox, olej, mouka, mrkev

Postup přípravy

Do vody nakrájíme na kostičky brambory, přidáme 2-3 kostky taveného sýra, masox a přivedeme k varu... Když jsou brambory měkké, uděláme jíšku s oleje a mouky a vmícháme do polévky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí játra

Kuřecí játra

Potřebné ingredience

Kuřecí játra, 2 velké cibule, kečup, sójová omáčka

Postup přípravy

Na pánev dáme na kolečka nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájenou játru, zakapeme hodně kečupem a sojovkou. Necháme 30 minut odležet. Potom smažíme, že se nám utvoří super…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Potřebné ingredience

Uvařená rýže, cibule, sterilované žampiony, sterilovaná kukuřice, paprika čerstvá, harmonie chuti

Postup přípravy

Taky se Vám občas stane, že Vám od oběda zůstane rýže... Tak já ji využívám k tomuto rizotku... Na oleji podusím cibuli, přidám žampiony, papriku na kostičky, kukuřici, vmíchám…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hovězí polévečka

Hovězí polévečka

Potřebné ingredience

hovězí maso na polévku, voda, mrkev, celer, petržel, nové koření, černý pepř celý

Postup přípravy

Do hrnce dáme maso, které zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme spolu s novým kořením, černým pepřem, cibulí a česnekem. Tak za 1,5 hod přidáme zeleninu... a opět vaříme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

Hovězí plátky, hořčice, kyselý okurek, vařené vejce, brambor, slaninka, vývar nebo voda

Postup přípravy

Tak dnešní oběd vypadal tak to...

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Langoše

Langoše

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 1 nastrouhaný vařený brambor, 2,5 dl vlažné vody, 30 g droždí, cukr, 1/2 lžičky soli.

Postup přípravy

Z vlažné vody, cukru a droždí vymícháme kvásek. Přidáme mouku, strouhaný brambor, podle potřeby zředíme vlažnou vodou a vypracujeme řidší těsto, trochu osolíme. Necháme 1 hodinu…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Potřebné ingredience

3 Hermelíny, 5 vařených vajec, 300 g měkkého salámu, cibule

Postup přípravy

Vše pomeleme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a podle chuti smícháme s majonézou.

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Mleté maso v zelných listech

Mleté maso v zelných listech

Potřebné ingredience

500 g mletého masa, 8 velkých zelných listů, 2 rohlíky, pepř, sůl.

Postup přípravy

Zelné listy vaříme ve slané vodě doměkka, nesmí se trhat. Mleté maso osolíme, opepříme podle chuti, přidáme v mléce namočené rohlíky (nakrájené na kostičky) a promícháme. Naplníme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Živáňská v alobalu

Živáňská v alobalu

Potřebné ingredience

300 g vepřové krkovice, 2 klobásy, 100 g slaniny, 500 g syrových brambor, 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, sladká paprika, kmín, pepř, sůl.

Postup přípravy

Všechny suroviny nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek, koření. Promícháme, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánový dezert

Banánový dezert

Potřebné ingredience

Balíček dětských piškotů, 400 g tvarohu, 80 g moučkového cukru, 2 pomazánkové másla, 10 lžic silné černé kávy, 3 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa, 4 banány.

Postup přípravy

Utřeme tvaroh, máslo, rum a polovinu cukru. Uvaříme šálek silné kávy a osladíme zbytkem cukru. Obdélníkovou formu vyložíme alobalem a na dno poklademe piškoty, které pokapeme…

Zobrazit více...

Kategorie