Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
BRAMBOROVÉ NOKY-zapečené

BRAMBOROVÉ NOKY-zapečené

Potřebné ingredience

bramborové noky,zauzená šunka,smetana,petrželka kudrnka,cibule,česnek,zavařená pečená kapie,sýr apetito,aidam,máslo.

Postup přípravy

noky uvaříme dle návodu v osolené vodě.scedíme a propláchneme studenou vodou.
na pánvi na másle zpěníme na drobno nasekanou cibulku,přidáme nakrájenou šunku,kapii,rozmačkaný…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
TAŤKOVI ITALSKÉ  SÝROVÉ PTÁČKY...

TAŤKOVI ITALSKÉ SÝROVÉ PTÁČKY...

Potřebné ingredience

hovězí maso,cibule,uvařená vejce,plátky aidamu,anglická slanina,francouzská hořčice,sůl,pepř a boloňská hotová omáčka na špagety.

Postup přípravy

maso osolíme,opepříme,potřeme hořčicí,přidáme vajíčko,na každé maso plátek sýra,plátek anglické,zabalíme.
na cibulce ptáčky prudce opečeme,přidáme celou boloňskou omáčku…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SLANÝ KOLÁČ podle TV paprika

SLANÝ KOLÁČ podle TV paprika

Potřebné ingredience

listové těsto,vejce,anglická slanina,cibule,koření dle chuti,já použila nahrin a zapékací mísa + pečící papír

Postup přípravy

mísu vyložíme papírem,těsto rozdělíme na 2 části a postupně vyválíme do oválu.
první část těsta opatrně položíme na papír,hustě posypeme slaninou a cibulí.na směs rozklepneme 4…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
HRACHOVKA  trochu jinak

HRACHOVKA trochu jinak

Potřebné ingredience

sáček hrachu,vývar z uzeného masa,cibulka,česnek,pepř a sůl.

Postup přípravy

osolený hrách uvaříme v papiňáku a rozmixujeme na hladkou kaši pomocí vývaru.v pánvi na oleji opražíme na drobno pokrájenou cibulku,2 stroužky rozmačkaného česneku a plátek…

Zobrazit více...
ZVĚŘINA
GULÁŠEK Z JELENA

GULÁŠEK Z JELENA

Potřebné ingredience

zvěřina,3 cibule,česnek,zakys.smetana,hl.mouka,gulášové koření a koření nahrin,máslo,naložené plněné papričky.

Postup přípravy

na másle zpěníme pokrájenou cibuli,přidáme maso,okořeníme,osolíme a dusíme v papiňáku asi hodinku.poté lehce zahustíme moukou,necháme provařit,přidáme 5 stroužků rozmačkaného…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
PISTÁCIOVÉ KUŘECÍ KOUSÍČKY

PISTÁCIOVÉ KUŘECÍ KOUSÍČKY

Potřebné ingredience

stehení kuřecí řízky,vyloupané pistácie,med,strouhaná jablka,solamyl,koření nahrin,česnek.

Postup přípravy

maso nakrájíme na malé kousíčky,opečeme na oleji,okořeníme,přidáme pistácie,rozmačkaný česnek,postrouhaná jablka a ve finále kapku medu smíchanou se solamylem.
podáváme s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ ŠPÍZY

VEPŘOVÉ ŠPÍZY

Potřebné ingredience

krkovička,klobásek,mrkev,cibule,koření nahrin,zelená petrželka,česnek,hořčice.

Postup přípravy

všechny ingredience napícháme na špízy,potřeme hořčicí,česnekem,posypeme zelenou petrželkou a pečeme asi hodinku v troubě.
podáváme s br.kaší
dobrou chuť

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PLODY MOŘE VE SMETANOVO-ČESNEKOVÉ OMÁČCE

PLODY MOŘE VE SMETANOVO-ČESNEKOVÉ OMÁČCE

Potřebné ingredience

balíček darů z moře,smetana,česnek,kudrnka,víno-bílé,cherry rajčata,šunka,máslo,

Postup přípravy

plody vaříme ve slané vodě asi 10 minut zároveň s rajčaty a kudrnkou.
poté scedíme,rozvařenou zeleninu vyhodíme.
na másle opražíme šunku na proužky,kudrnku,přidáme dary…

Zobrazit více...
POLÉVKY
NOVOROČNÍ ČOČKOVKA z vepřového vývaru

NOVOROČNÍ ČOČKOVKA z vepřového vývaru

Potřebné ingredience

vývar z vepřového kolena,namočená čočka,mrkev,rajčata-cherry,cibule,porek,česnek,petrželka-kudrnka,hl.mouka,lžíce octa,olej,uzenina.

Postup přípravy

čočku uvaříme v osolené vodě doměkka.
koleno ovaříme-asi půl hodinky v papiňáku s cibulí,česnekem,mrkví,rajčátky,porkem.dáme dopéct do trouby a vývar scedíme.
na oleji…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
tip pro návštěvy - TATARÁČEK našeho taťky :-)

tip pro návštěvy - TATARÁČEK našeho taťky :-)

Potřebné ingredience

hovězí svíčková,žloutek,francouzská hořčice,kečup,sůl,červená sladká paprika,pepř,cibule na drobounko a dle chuti chilli + tabasco.

Postup přípravy

maso pomeleme,vytvoříme bochánek,lžíci uděláme důlek,do něj žloutek.z ingrediencí naděláme malé kopečky,které smícháme s masem.
podáváme s česnekovýma topinkama.
dobrou…

Zobrazit více...

Kategorie