Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
***MANDLOVÉ ŘÍZKY***

***MANDLOVÉ ŘÍZKY***

Potřebné ingredience

4 kuřecí plátky, 2 broskve, sůl, hladká mouka na obalení, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 10lžic pokrájených mandlí - plátky, ojej na smažení, 1 lžíce másla

Postup přípravy

Kuřecí řízky opláchneme, osušíme, mírně naklepeme a osolíme. maso postupně obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném s trochou mléka a nasekaných mandlí. Obalené řízky usmažíme na…

Zobrazit více...
DORTY
***OŘECHOVO-KÁVOVÝ DORT***

***OŘECHOVO-KÁVOVÝ DORT***

Potřebné ingredience

100g vlašských ořechů, 1 lžíce instatní kávy (granulí), 175g hladké mouky, 2 lžíce prášku do pečiva, 175g změklého másla, 175g hnědého cukru, 2 vejce... SIRUP - 1 lžíce instatní kávy, 50g hnědého cukru... KRÉM - 200g pomazánkového másla bez příchuti, 200g smetany ke šlehání, 1 lžíce instantní kávy, 1 lžíce hnědého cukru

Postup přípravy

Dno dortové formy vyložte pečícím papírem. Všechny ořechy nasypte na plech a opečte je v rozehřáté troubě 7-8 minut, rozmixujte nebo nasekejte.
Ve velké míse smíchejte prosetou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
***PLNĚNÉ PIVNÍ PAPRIKY***

***PLNĚNÉ PIVNÍ PAPRIKY***

Potřebné ingredience

400g mletého vepřového masa, 4 velké zelené papriky, 2 rohlíky, 4 lžíce oleje, pivo na zvlhčení, mletý pepř, sůl. OMÁČKA - 1l vývaru z kostky, 2 karotky, 1/4 celeru, 1 cibule, 1dl světlého piva, 80g rajského protlaku, 4 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce cukru, olej

Postup přípravy

Z paprik odřízneme část u stopky, odstraníme z nich semínka a omyjeme je. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je pivem. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme zvlhčené rohlíky,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
***POMAZÁNKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA***

***POMAZÁNKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA***

Potřebné ingredience

150g měkkého salámu, 1 pomazánkové máslo bez příchutě, 2 sýry Apetito, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 kelímky majolky, 1 menší cibule, 2 vejce uvařená natvrdo

Postup přípravy

Pomazánkové máslo, měkké sýry, hořčici a majolky spojíme v hladkou hmotu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhaný salám a vejce.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
***PESTRÁ HERMELÍNOVÁ POMAZÁNKA***

***PESTRÁ HERMELÍNOVÁ POMAZÁNKA***

Potřebné ingredience

1 sýr Hermelín, 40g másla, 1 vejce natvrdo, 3 lžíce bílého jogurtu, sůl, 50g salámu1 1 sladkokyselá okurka, 1 stroužek česneku, 1 lžička hořčice, mletá paprika

Postup přípravy

Máslo utřeme s nastrouhaným vejcem, jogurtem a solí. Přidáme nadrobno nakrájený salám a okurku, utřený česnek a hořčici. Ochutíme paprikou, dobře promícháme a necháme proležet.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
***KRČMÁŘSKÝ ŠPÍZ***

***KRČMÁŘSKÝ ŠPÍZ***

Potřebné ingredience

400g vepřové kýty, 120g slaniny, 150g tvrdého sýra, pepř, sůl, hladká mouka, vejce, mléko a strouhanka na obalení, tuk na smažení

Postup přípravy

Maso, slaninu a sýr nakrájíme na kostky, které střídavě napichujeme na špejli nebo jehlu. Osolíme, opepříme (můžeme přidat třeba gyros koření, je to také dobré), obalíme v hladké…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
***SLAVNOSTNÍ OBĚD, MORAVSKÝ VRABEC TROCHU JINAK****

***SLAVNOSTNÍ OBĚD, MORAVSKÝ VRABEC TROCHU JINAK****

Potřebné ingredience

1kg vepřového plecka, 3 středně velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, 1 lžíce sádla

Postup přípravy

Plec nakrájíme na 6-8 plátků. Nadrobno nakrájenou cibuli promícháme s utřeným česnekem, přidáme hořčici, sůl, pepř, touto směsí plátky plecka potřeme a necháme 1 den v ledničce…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
***CHLEBÍČKOVÁ POMAZÁNKA***

***CHLEBÍČKOVÁ POMAZÁNKA***

Potřebné ingredience

RECEPT NA 1,5-2 VEKY: 4 vejce natvrdo, 10dkg šunkového salámu, 4 středně kyselé okurky, 2 velké kostky taveného sýra, já dávám Apetito, 3 lžičky kremžské hořčice, 1/2 sáčku majolenky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 středně velká cibule

Postup přípravy

Vejce salám, okurky, cibuli nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami.

Zobrazit více...
DORTY
***NEJRYCHLEJŠÍ A NEJCHUTNĚJŠÍ NEPEČENÝ DORT***

***NEJRYCHLEJŠÍ A NEJCHUTNĚJŠÍ NEPEČENÝ DORT***

Potřebné ingredience

4 velké zakysané smetany, 2 šlehačky, příp. ztužovač šlehačky,2-3 balíčky piškotů, 2 vanilkové cukry, kokos, ovoce (já nejraději s meruňkami i kompotovanými)

Postup přípravy

Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme kokosem. Do zakysané smetany přidáme ušlehanou šlehačku, vanilkové cukry, piškoty. Čtvrtinu směsi dáme do formy, posypeme kokosem,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
***SILVESTROVSKÉ KOTLETY***

***SILVESTROVSKÉ KOTLETY***

Potřebné ingredience

2 kotlety, pepř, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, 10dkg šunkového salámu, 10 dkg žampionů, olej, máslo, hladká mouka, šlehačka, žloutek, petrželka, 4 plátky sýra,

Postup přípravy

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, prudce opečeme po obou stranách na oleji a uložíme do tepla. Odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu,…

Zobrazit více...

Kategorie