Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
ITALSKÝ MANDLOVÝ MOUČNÍK s čokoládovou polevou

ITALSKÝ MANDLOVÝ MOUČNÍK s čokoládovou polevou

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g polohrubé mouky, 200 g mletých mandlí (nebo mandlové moučky), 200 g krystalového cukru, 6 žloutků, 6 bílků, pár kapek mandlové příchuti-tresti (nemusí být), strouhaná citronová kůra z jednoho citronu BIO do žloutkové pěny, malá špetka soli a pár kapek z citronu do sněhu z bílků, čokoládová poleva na polití upečeného moučníku, na ozdobu plátky mandlí (nebo různé vykrajované motivy z potahové hmoty atd).

Postup přípravy

Důkladně vyšleháme žloutky s cukrem a citronovou kůrou do pěny.
Postupně přidáváme mouku s mandlovou moučkou a vymícháváme již ručně.
Nakonec těsto opatrně spojíme s tuhým…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
AMERICKÁ BÁBOVKA CHIFFON CAKE-vysoká a nadýchaná

AMERICKÁ BÁBOVKA CHIFFON CAKE-vysoká a nadýchaná

Potřebné ingredience

Ingredience: 290 g hladké mouky, 300 g cukru-jemný krystal, 1 sáček kypřícího prášku, špetka soli, 200 ml vlažné vody, 120 ml oleje, 6 bílků a 6 žloutků z větších vajec, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra.

Postup přípravy

Zvlášť v misce vyšleháme bílky se solí na tuhý sníh. Podle jiné varianty můžeme místo soli šlehat bílky přímo s kypřícím práškem, sníh je pevný, brzy neklesá a moučník pak pěkně…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY

BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY

Potřebné ingredience

Ingredience na kokosové kuličky: 397 g sladkého kondenzovaného mléka, 30 g másla, 40 g kokosové moučky, hřebíček na ozdobu. Ingredience na kakaové kuličky: 200 g sladkého kondenzovaného mléka, 15 g másla, 10 g kvalitního neslazeného kakaového prášku, drobné čokoládové zdobení na obalení kuliček, malé papírové košíčky pro uložení cukroví.

Postup přípravy

Postup práce-kokosové kuličky:

Do máslem vymazaného kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo s kokosem a na mírném ohni stále promícháváme, až se hmota spojí a odděluje od…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu

KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu

Potřebné ingredience

120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 100 g vlahého másla, 1 PL medu, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 celá vejce (střední velikost), vanilka (na špičku nože), skořice (na špičku nože), malá špetka soli, trochu studeného mléka.

Postup přípravy

Nad párou rozpustíme máslo a bokem necháme schládnout.
V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr a sůl.
Dále přidáme předem rozšlehaná vejce s…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
PLNĚNÝ VĚNEC z pizzového těsta

PLNĚNÝ VĚNEC z pizzového těsta

Potřebné ingredience

Ingredience: Libovolné těsto na pizzu, hustá rajčatová šťáva se solí a kapkou olivového oleje, mozzarella, černé vypeckované olivy, oregano, olivový olej na potření těsta, nemletý mák na posypání těsta.

Postup přípravy

Těsto rozválíme na kulatý plát, po okrajích naplníme, zavineme a pečeme do zlatavé barvy zhruba 20 minut v rozehřáté troubě na 180 st. C. Detailnější popis je u obrázků.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PIKANTNÍ LILEK zapékaný se sýrem

PIKANTNÍ LILEK zapékaný se sýrem

Potřebné ingredience

1 ks většího buclatého lilku, 200 g šunky, 200 g mozzarelly, 100 g gorgonzoly (popř. i nastrouhanou nivu), slunečnicový, nebo olivový olej, strouhanka na obalování.

Postup přípravy

Postup práce:
Omytý lilek nakrájíme na stejné plátky o síle asi 6-7 mm, namočíme je v oleji, zabalíme ve strouhance a vložíme na plech s pečícím papírem - nesolíme.
Na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou

RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 balíček domácího, nebo kupovaného listového těsta, 100-150 g vepřové, nebo drůbeží šunky / slaniny, popř. jiné uzeniny, 1 vejce na potření, hrst vypeckovaných oliv, rybí očka-sardelka (nemusí být) popřípadě suroviny na posypání (viz-dovětek).

Postup přípravy

Postup práce:
Vychlazené listové těsto tence rozválíme, vykrájíme formičkou kolečka a vložíme na plech s pečícím papírem.
Kytičky vytvarujeme dle obrázků v příloze a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÝ JOGURTOVÝ KOLÁČEK s kokosem

JEMNÝ JOGURTOVÝ KOLÁČEK s kokosem

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g hladké mouky, 100 g kokosové moučky, 90 g kukuřičného škrobu (maizena), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g krystalového cukru, 100 g másla pokojové teploty, 50 g mléka, 125 ml kokosového jogurtu, 3 vejce střední velikosti.

Postup přípravy

Postup práce:

Měkké máslo dobře spojíme s cukrem a postupně přišleháváme vejce jedno po druhém, nakonec přidáme zbývající předepsané suroviny.

Těsto vlijeme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JOGURTOVÝ SLADKÝ CHLEBÍČEK

JOGURTOVÝ SLADKÝ CHLEBÍČEK

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g hladké mouky, 50 g bramborové moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g řeckého bílého jogurtu (i běžný-hustý jogurt) , 3 větší vejce, 1 deci slunečnicového oleje, strouhaná citronová kůra z jednoho BIO citronu, špetka soli.

Postup přípravy

Připravíme těsto: Celá vejce vyšleháme do pěny s krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, citronovou kůrou.
Po pěti minutách stálého šlehání postupně přidáváme olej, pak jogurt…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
DVOUBAREVNÉ JARNÍ KYTIČKY

DVOUBAREVNÉ JARNÍ KYTIČKY

Potřebné ingredience

Ingredience-světlé těsto: 200 g hladké mouky, 80 g másla, 80 g jemného krystalového cukru, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce střední velikosti, špetka soli. Ingredience-kakaové těsto: 180 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku, 80 g másla, 80 g jemného krystalového cukru, 4 g kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce střední velikosti.

Postup přípravy

Postup práce:
Zpracujeme těsta z obou surovin (každé zvlášť), zabalíme do fólie a na 30 minut uložíme do ledničky.
Odebíráme po částech, vyvalujeme válečky o průměru 1 cm,…

Zobrazit více...

Kategorie