Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Šunkofleky s kysaným zelím

Šunkofleky s kysaným zelím

Potřebné ingredience

350g těstovin,310gkysaného zelí,2 cibule,250g uzeného masa,2 lžíce oleje,300ml smetany,100g stouhaného sýra,2 vejce,sůl,pepř,muškátový oříšek

Postup přípravy

Toubu předehřejeme na 200°C.Uvaříme těstoviny.Vymastíme zapékací misku tukem.Zelí necháme okopat.Jednu cibuli nakrájíme na jemno a druhou na kolečka a rozebereme. Uzené maso…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Hrnková knedla

Hrnková knedla

Potřebné ingredience

1rohlík nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle,1 hrnek hrubé mouky,1 hrnek mléka,5 dkg slaniny, 1 žloutek, sůl,špetka prášku do pečiva,sníh z bílku,sádlo na vymazání hrníčku

Postup přípravy

Do misky dáme mouku dále přidáme rohlík,mléko,žloutek,sůl,slaninu., prášek do pečiva.Promícháme a přidáme sníh z 1 bílku.Sníh opatrně zamícháme do těsta.Směs plníme do sádlem…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč

Boršč

Potřebné ingredience

1 mrkev,1 petržel,kousek celeru, 2-3 brambory, porek, 1 větší cibule, vše nakrájíme na kostičky, 1,5l-2l zeleninového vývaru nebo vývar z uzených kostí-je to lepší chuť,2hrstky sterilizovaného zelí,2 paprikové klobásy,sůl,pepř,majoránka,podravka,2stroužky česneku,kmín,instantní jíška

Postup přípravy

Orestujeme cibulku,přidáme pokrájenou zeleninu podlijeme vývarem a dusíme. Až je zelenina měkčí přidáme propláchnuté zelí a zase podlijem.Když je vše měkké zahustíme jíškou…

Zobrazit více...

Kategorie