Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Jemné vepřové nudličky

Jemné vepřové nudličky

Potřebné ingredience

500 g vepřové panenky, 1 1/2 lžíce sladké papriky, 1 1/2 lžíce drceného kmínu, 300 ml drůbežího vývaru, 120 g mraženého hrášku, 1 1/2 lžíce přírodního jogurtu, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř černý celý, sůl

Postup přípravy

Na velké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, dozlatova osmažíme maso a dáme ho stranou. Na pánev přilijeme zbytek oleje a vsypeme koření. Za stálého míchání smažíme asi 1 minutu,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Potřebné ingredience

5 sýrů hermelín, 5 stroužků česneku, 15 kuliček jalovce, 1 lžička tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, špetka sladké papriky, pepř, bobkový list, několik feferonek (nebo chilli), olej

Postup přípravy

Taky tak milujete nakládaný hermelín. Je to mňamka... udělejte si pro chuť...

Sýr nakrájíme na menší kousky, proklademe kořením a každou vrstvu prolijeme olejem. Necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kapsa plněná játrou

Vepřová kapsa plněná játrou

Potřebné ingredience

100 g vepř. kýty, 50 g játer, 1 lžíce nadrobno cibule, 1 lžíce leča, pepř, sůl, olej (1 porce)

Postup přípravy

Plátek masa naklepeme, opepříme a naplníme náplní. Kraje naplněného masa přiklepneme k sobě a spojíme párátkem. Po obou stranách kapsu opékáme doměkka. Výpek mírně podlijeme vodou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Fazole po bretaňsku

Fazole po bretaňsku

Potřebné ingredience

Vepřové maso, cibule, fazole, bobkový list, nové koření, sladká smetana

Postup přípravy

Maso podusíme na cibulovém základě, jako na guláš. Zvlášť uvaříme fazole, do kterého jsme přidali bobkový list, nové koření a ke konci osolíme. Jakmile je maso udušené a fazole…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapečené tajemství

Zapečené tajemství

Potřebné ingredience

500 g mletého masa mix, rajský protlak, 3-5 stroužků česneku, olej, rajčata, papriky, cibule, mrkev, brambory, mléko, máslo, sůl, tvrdý sýr

Postup přípravy

Mleté maso osmahněte na pánvi na cibulce a oleji, pak přidejte rajský protlak. Rajčata, mrkev, papriky nakrájejte na menší kousky a dejte k masu na pánev. Česnek prolisujte a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát ze sóji

Salát ze sóji

Potřebné ingredience

Sojové kostky, cibule, žampiony sterilované (ale mohou být i čerstvé), harmonie chuti, sterilovaná kukuřice, porek, sojová omáčka

Postup přípravy

Kostičky sóji namočíme dle návodu do vařící vody s masoxem. Mezitím si zpěním na troše tuku cibuli a přidáme sterilované žampiony. A podusíme. Přidáme harmonii chuti a odstavíme.…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapékané brambory trochu jinak

Zapékané brambory trochu jinak

Potřebné ingredience

Brambory, cibule, šunkový salám na plátky, sýr na plátky, šlehačka, sůl, pepř

Postup přípravy

Vymažeme si pekáček máslem. Syrové brambory nakrájíme na plátky a dáme do pekáčku v jedné vrstvě, přidáme na kolečka syrovou cibuli, šunkový salám nakrájený na kolečka, sýr na…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Kulajda s hříbky

Kulajda s hříbky

Potřebné ingredience

Brambory, masox, sušené hřiby, hladká mouka, mléko, 2 vejce, kopr, ocet, koření: bobkový list, nové koření, černý pepř celý

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostičky, dáme do vody a spolu s masoxem dáme vařit. Mezitím si v hrnečku spaříme vařící vodou sušené hříbky, které po asi 5 minutách nakrájíme na menší…

Zobrazit více...

Kategorie