Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
KOKOSOVÉ HRUDKY S TVAROHEM

KOKOSOVÉ HRUDKY S TVAROHEM

Potřebné ingredience

4 bílky špetka soli 150g krupicového cukru 1 sáček vanilkového cukru 70g měkkého tvarohu 200g kokosu

Postup přípravy

Kusů 40 až 50
Příprava 20 min
Pečení 15 min

Troubu předehřejeme na 150 °C. Osolené bílky šlehejte do polotuha, přisypte oba cukry a pak teprve všechno došlehejte do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Směs: 3 hrnky polohr.mouky 1 hrnek krystal.cukru 1 prášek do pečiva Nádivka: 3 ks tvarohu ( po 250g - klasický) 3 vejce 1 hrnek jemného krystal.cukru 0,5 l mléka ( já dávám o málo více ) vanilkový cukr vše dobře smíchat a pak přidat rozinky

Postup přípravy

Postup: Hranatý vyšší plech vymastíme hodně máslem. Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme. 2 hrnky vysypeme rovnoměrně na plech. Na to nalijeme dobře promíchanou tvarohovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
PERLIČKOVÁ BUCHTA

PERLIČKOVÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

500g ( může být i 400g) lístkového těsta vyválíme na plech ( i přes okraj) na pečícím papíře, na těsto ušlehat náplň: 2 tvarohy, 3 žloutky, 18dkg mletého cukru, 1 vanilkový pudink, míň jak půl litru mléka( záleží jaké máš tvarohy, aby to nebylo moc řídké), 1dcl oleje,

Postup přípravy

všechny suroviny smícháme a vlejeme na těsto. Pečeme v silně
vyhřáté troubě 220°C; před dopečením vyndáme z trouby, počkáme až
splasknou bubliny a pak potřeme sněhem( 3…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PERNÍČKY Z PEKÁRNY

PERNÍČKY Z PEKÁRNY

Potřebné ingredience

180g cukr moučka 90g medu 2 vejce 1 žloutek 100g másla citrónová kůra 2,5 lžíce perníkového koření 1 lžíce kakaa 500g hladké mouky 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

- těsto v pekárně jen umíchat( program rychlý),pokud bude těsto moc
lepit, přidat trochu mouky, pak nechat 2 dny uležet v ledničce, pečeme
na 180°C, potřeme bílkem

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KEFÍROVÉ ŘEZY

KEFÍROVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

1/2 l kefíru, 250g cukru krystal, 150g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, 9 lžic oleje, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce kakaa( aby to bylo hnědé),

Postup přípravy

- suroviny smícháme a upečeme na 180°C .
- vychladlou buchtu potřeme meruńkovou marmeládou( může být i jiná) a
pak to ještě potřeme polevou ( rozpustit jednu tabulku…

Zobrazit více...

Kategorie