Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chléb s podmáslím

Slunečnicový chléb s podmáslím

Potřebné ingredience

Podmáslový chléb se slunečnicoými semínky 100ml podmáslí 250ml teplé vody 1/2 droždí (21g) 400g hladké chlebové mouky 100g žité mouky 100g hladké nebo celozrnné mouky 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky kmínu slunečnicová semínka(hrstička)

Postup přípravy

100ml vody,dvě lžíce mouky si dáme stranou ,rozdrobíme do toho droždí,přidáme lžičku cukru a počkáme na kvásek.
Do pekáry dáme suroviny od tekutých po sypké,kvásek na konec(při…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Babičiny majolkové koláčky s jablky

Babičiny majolkové koláčky s jablky

Potřebné ingredience

250 ml vlahého mléka 1 žloutek ( bílek si necháme na potření ) 200 ml majolky 500 g polohrubé mouky 8 lžic cukru špetka soli 1 kostka droždí nebo jeden sáček sušeného Náplň: Najemno strouhané jablka + drobenka navrch

Postup přípravy

Podle pořadí naházíme ingredience do pekárny a zapneme program těsto . Těsto můžeme vy míchat i ručně. Udělají se koláčky které plníme jemně nastrouhanými jablky . Koláčky potřeme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborný pivní chléb

Výborný pivní chléb

Potřebné ingredience

Pivní chleba inspirace dama.cz Suroviny: 350 ml piva(dělám z kvasnicového nepasterizovaného piva ) nebo 250ml piva a 100ml teplé vody 2,5 lžičky drceného kmínu 1,5 lžičky soli 350 g hladké chlebové mouky(nebo jen hladké) 150 g žitné chlebové mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme semínka podle chuti

Postup přípravy

Těsto není nijak tuhé půjde zadělat i ručně,jen bych při ručním zadělání dala kvásek z droždí ne sušené,peču ho ve skleněné pečící formě s víkem a doporučuji dát na dno navlhčený…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domaci chleba peceny v troube

Domaci chleba peceny v troube

Potřebné ingredience

- 100 g zitna mouka - 100 g psenicna celozrnna mouka - 900 g psenicna chlebova mouka - 2 PL(polevkove lzice) soli - 1 PL kminu - 100 ml vlazne vody+ 2 cajove lzicky suseneho drozdi= kvasek - 500ml vlazne vody + 2 PL ocet

Postup přípravy

-Mouky dohromady do misy,sul,kmin - promichat.
Pridat kvasek ,vodu s octem.
A hneteme az do bezvedomi asi 10-15 minut. :-) Nechame kynout max 1 hodinu.
Lehce hneteme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzské bagety podle p.Brýdové

Francouzské bagety podle p.Brýdové

Potřebné ingredience

300 ml vody, 1,5 lžíce medu, 1,5 lžičky soli / já dala 2 lžičky ,540g hladké mouky ,2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí. Původní recept je s kombinací špaldové mouky / 340g hladké a 200g špaldové /

Postup přípravy

Ráda bych se s Vámi podělila o recept,který jsem zkoušela podle paní Brýdové ,vynikající francouzské bagety. Na jejich stránkách najdete i fotopostup,jak se motají http://www…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchané lahodné housky

Nadýchané lahodné housky

Potřebné ingredience

Nmusí být s anglickou slaninou ,stačí těsto doplnit semínky nebo jen posypat mákem a kmínem.Jsou úžasně nadýchané.\r\nDo pekárny v tomto pořadí\r\n200ml sodové vody(opravdu sodovky)\r\n100ml mléka\r\n100ml oleje\r\n1 žloutek\r\n1čajová lžička cukru \r\n1-1,5 lžičky soli podle toho jak solíte,lepší je dát lžičku a těsto ochutnat,přisolit\r\ndroží sušné ,na sáčku je psáno na kolik mouky je sáček(já mám sušené droždí 500g/1 sáček)\r\n500g hladké mouky(nejlepší jsou když dáte 250g hladké a 250g celozrnné)\r\n\r\nprogram těsto,nechat kynout

Postup přípravy

program těsto,nechat kynout,splést a nechat ještě chvilku kynout
nepečte je na horkovzduch ten vysušuje,peču na 170°C a horkovzduch pustím ke konci kvůli kůrce

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA PLETÝNKY Z PEKÁRNY  +++

TĚSTO NA PLETÝNKY Z PEKÁRNY +++

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky , 9 lžic oleje slunečnicového ,1 lžička soli,2 lžičky cukr krystal,2 vejce,1 kvasnice,250 ml vlažného mléka...mouku na podsypání při pletení pletýnek ..hrubá sůl,kmín vejce na potření

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté a potom sypké .Zapnem program Příprava těsta .Pokud by bylo těsto řídčí při prvním signále přidáme trošku mouky .Po nakynutí přendáme na linku krájíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA DONUTKY  Z PEKÁRNY +++

TĚSTO NA DONUTKY Z PEKÁRNY +++

Potřebné ingredience

18dkg hladké mouky,18 dkg polohrubé mouky ,2 lžičky kvasnic,150 ml vlažného mléka,2 lžíce cukru , 1 vejce,5 dkg povoleného másla ,1 lžíce rumu nebo trest...

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté potom sypké a zapneme program Příprava těsta .Pokud by bylo těsto řidší nebo lepilo při prvním signále přidáme mouku .Vyválíme asi 1 cm plát já skleničkou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA HOUSKOVÝ KNEDLÍK Z DOMÁCÍ PEKÁRNY+++

TĚSTO NA HOUSKOVÝ KNEDLÍK Z DOMÁCÍ PEKÁRNY+++

Potřebné ingredience

60 dkg polohrubé mouky,250ml vlažného mléka i vic,1 kvasnice,1 vejce ,2lžíce slunečnicového oleje ,2 lžičky cukru krystal ,sůl,1 rohlík na kostičky .

Postup přípravy

Do pekárny dáme vlažné mléko,vejce ,olej potom mouku ,do jednoho rohu cukr do druhého sůl,do prostřed důlek a do něj kvasnice .Zapneme program Příprava těsta.Při prvním signálu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TĚSTO NA LANGOŠE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY +++

TĚSTO NA LANGOŠE Z DOMÁCÍ PEKÁRNY +++

Potřebné ingredience

50 dkg hladké mouky,260 ml vlažného mléka,1 vejce,sůl,1kvasnice v sáčku,2 lžičky jemný cukr krystal,můžete dát i lžičku oleje ... Na potření svařím si trošku vody s česnekem (nesmí vařit ).Kečup,sýr....

Postup přípravy

Do pekárny dáme vlažné mléko,vejce, mouku ,do jednoho rohu dáme cukr , do protějšího sůl.Nahoře v mouce uděláme dolík a do něj kvasnice a zahrnem moukou. Zapnem program Příprava…

Zobrazit více...

Kategorie