Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

Přidat recept
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosky

Kokosky

Potřebné ingredience

Kokosky: 3 bílků, 12 dkg cukru, 15 dkg kokosu. Kolečka z lineckého těsta. Krém: máslo, cukr, kakao.

Postup přípravy

Zaděláme linecké těsto, vyválíme plát a vykrájíme kolečka.Upečeme.
Ve vodní lázni šleháme bílky s cukrem asi 15 minut, přidáme kokos a stříkačkou stříkáme "bobečky" na…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníkový adventní věnec 2012

Perníkový adventní věnec 2012

Potřebné ingredience

65 dkg hladké mouky,21 cukru moučka,4 vejce,2 lžičky sody,3lžičky kakaa,8dkg medu,9 dkg rozpuštěného tuku ,3 lžičky perníkového koření, Vejce na potření Bílková poleva:1 bílek,asi 20dkgcukru moučka-prosít,citronová štáva Tato dávka vám stačí na dva.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto,já dávám do robotu,necháme odpočinout.Vyválíme placku a vykrojíme si tvary,pečeme na 180 stupnů.Ještě vlahé potřeme vajíčkem.Ozdobíme bílkovou polevou.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Nugátová kolečka

Nugátová kolečka

Potřebné ingredience

25 dkg Hery, 10 dkg cukru, 35 dkg hladké mouky, 1 vanilkový pudink, 2 žloutky, vanilkový cukr. Krém: 250g nutely, 300g másla, 5 lžic vaněčňáku

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme nejlépe přes noc odpočinout. Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka s dírou. Upečeme a zdobíme krémem a nakonec namočíme do čokolády. Letos jsem si…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Linecké

Linecké

Potřebné ingredience

30 dkg másla, 42 dkg hladké mouky, 3 žloutky, 14 dkg moučkový cukr, citrónová kůra

Postup přípravy

Těsto zaděláme a necháme přes noc odpočinout. Vykrajujeme tvary a pečeme. Vychladlé slepujeme marmeládou (nejlépe rybízovou).
Já si lineckého udělám víc a vyktrajuji z něj…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové tyčky

Kokosové tyčky

Potřebné ingredience

25 dkg cukru krystal, 25 d kg kokosu, 25 dkg tuku, 50 dkg hladké mouky, 2 vejce, trochu prášku do pečiva

Postup přípravy

Vypracujeme těsto. Na strojku na mleté maso vytlačujeme tvary . Pečeme. Konce máčíme v čokoládě.

Z tohoto množství je cca 200ks (= 1150g).

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Banánky

Banánky

Potřebné ingredience

275 g másla, 375 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1/2 vanilkového pudinkového prášku, 1 žloutek

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme přes noc odpočinout. Přes strojek na maso vytlačujeme tvar banánku. Pečeme. Slepujeme marmeládou (nejlépe malinovou).

Z tohoto množství je cca 45ks…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tatrankové pracny

Tatrankové pracny

Potřebné ingredience

35 dkg hladké mouky, 12 dkg kokosu, 8 dkg cukru krystal, 1 vejce, 1 Hera, 4 mleté tatranky

Postup přípravy

Zkoušela jsem mnoho receptů na pracny, ale tyto nám chutnají nejvíce.

Těsto zpracujeme a necháme přes noc odpočinout. Plníme do formiček a dáme péct. Po upečení obalujeme v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Leknínky

Leknínky

Potřebné ingredience

Těsto: 30 dkg hladké mouky, 10 dkg cukr (lepší je moučka), 1 žloutek, 20 dkg tuku, vanilkový cukr, citrónová kůra. Krém dle chuti.

Postup přípravy

Těsto zaděláme a necháme přes noc odpočinout. Těsto můžete použít i vaše oblíbené na košíčky. Vyválíme těsto a vykrajujemehvězdičky. Ty pak dáme do formy na košíčky, aby se okraje…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Košíčky

Košíčky

Potřebné ingredience

Těsto: 30 dkg hladké mouky, 10 dkg cukr (lepší je moučka), 1 vejce, 20 dkg tuku, popř. rum, citrónová kůra\r\nKrém: 90g másla, 150g cukr moučka, 75g mletých oříšků, 45g kakaa, 5 lžic rumu\r\nKrém pikaový: 1/2 pikaové Salko, 1 máslo\r\nKrém jablkový: 4 dkg másla, 1 dkg cukru moučka, 1/2 lžíce kakaa, 4 dkg oříšků (piškoty), rum, 1 jablka najemno nastrouhaná

Postup přípravy

Na těsto vše smícháme. Odpočinuté těsto vtlačujeme do formiček na košíčky. Pečeme. Po upečení plníme dle fantazie, vršek namočíme v čokoládě a ozdobíme mandlí.

Košíčky…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
PERNÍČKY-2012

PERNÍČKY-2012

Potřebné ingredience

600 d hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 200 g medu, 150 g másla, 3 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 3 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, citronovou kůru. Bílková poleva - 170 - 200 g moučkového cukru ( podle velikosti vejce ) nejméně dvakrát prosátého, 1 bílek ( přecezený ), 1 lžička solamylu, 1 lžička citrové šťávy. Všechno třeme plochou měchačkou až do zbělení polevy ( kolem 20 minut :-)

Postup přípravy

Prosetou mouku, cukr, koření, sodu a citr.kůru smícháme v míse, přidáme vlažný tekutý med, změklé máslo a vejce. Velmi pečlivě propracujeme, je-li lepivé přidáme hl.mouku. Hotové…

Zobrazit více...

Kategorie