Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Tatrankové pracny

0.0
Tatrankové pracny

Potřebné ingredience

35 dkg hladké mouky, 12 dkg kokosu, 8 dkg cukru krystal, 1 vejce, 1 Hera, 4 mleté tatranky

Postup přípravy

Zkoušela jsem mnoho receptů na pracny, ale tyto nám chutnají nejvíce.

Těsto zpracujeme a necháme přes noc odpočinout. Plníme do formiček a dáme péct. Po upečení obalujeme v cukr moučce.

Z tohoto množství je podle velikosti pracen cca 110ks (= 800g).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sasulec 14. 12. 2012, 10:12
Tak jsem vyzkoušela a pracny jsou výborné (Y) Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a hned druhý den jsem dělala další ,-) Na první várku jsem použila tatranky s přichutí čokolády a na druhou arašídové horalky a musím říct, že ty tatrankové jsou opravdu vyníkajíci....chutnají jako Zlaté esíčka |:o) Jo a obalovala jsem v moučkovém cukru se skořicí.
mnamnulka 14. 12. 2012, 20:16
@sasulec Jojo - opravdu jsou výborné. Vyzkoušela jsem hooodně receptů na pracny, ale tento jednoznačně vyhrál a jiné už nedělám. Přeji klidné vánoce (andel)
sasulec 11. 12. 2012, 10:44
chci vyzkoušet, můžete mi prosím napsat jestli je nutné formičky vymazat nebo vysypat? Na jakou teplotu pečete a jak dlouho přibližně?
mnamnulka 12. 12. 2012, 9:29
@sasulec S formičkami nic nedělám - ani nemažu ani nesypu. Po upečení je vyvařím v hrnci s vodou, nechám je usušit, schovám a příští rok vytáhnu a rovnou do nich dávám těsto. Peču na 170 stupňů cca 20 minut. Držím palce. (banky)
laskonka333 26. 11. 2012, 15:27
(banky) (stromecek) (andel)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie