Fondan - potahovací hmota /návod na jednoduchou růžičku
Potřebné ingredience
60ml studene vody, 110 g medu (světlého), asi 900g moučkového cukru, lžička mandlového aroma, vrchovatá lžíce čiré želatiny Dr.Oetker Tento recept jsem si upravila podle svého ze slovenského MMB, podle receptu tam, se nedalo tvořit (kytičky atd) ale tento už je schopny udržet tvar a já jsem velmi spokojená. Zkuste uvidíte. Pravda těžko říci jaký med se použije (kvalita- to neodhadnete nikdy), tam píšou že se dá i sirup použít ale to jsem zatím nezkoušela. Ale i tak myslím že za vyzkoušení to stojí, je to jen pár korun. Na podsypávání použijte jako u všech hmot - solamyl.
Postup přípravy
Do hrnce nasypeme želatinu, zalijeme studenou vodou a necháme 3 minuty působit. Zahřejeme jen tak aby se želatina rozpustila, přidáme med, a necháme také rozpustit - POZOR NESMÍ…
Miminka Anne Geddes na srdci
Potřebné ingredience
ořechový korpus, marmeláda s kousky višní, pařížský krém, WI
Postup přípravy
Pro moji nejúžasnější a nejmilejší kamarádku !!!
Za inspiraci na miminka děkuji Radce A. (Radysa) ..
VÍLA AMÁLKA - 3D
Potřebné ingredience
mramorový korpus, krémy vanilkové nad parou a puding, trojitá dávka mléčného marcipánu dle Arielll
Postup přípravy
Amálka byla moje noční můra, protože do poslední chvíle jsem nevěděla, jak jí udělám... Nemám moc příhodných misek, v kterých bych pekla, tak nakonec jsem upekla korpus na plech a…
MADAGASKAR - třípatrový dort
Potřebné ingredience
světlý korpus, vanilkový krém, mléčný marcipán od Arielll, salkový marcipán od Arielll (ale defakto od Radunky:-) - díky Radu!)
Postup přípravy
Toto zadání bych určitě sama udělala úplně jinak, ale paní měla jasnou představu - modrý třípatrový dort, na něm vyřezané obrázky zvířátek z filmu Madagaskar, vymodelované růžové…
Kravička, Chameleon, Ovečka, Ježek, Madagaskar
Potřebné ingredience
Mramorový korpus od Dáši, krémy pudinkomáslový a šlehaný nad parou, mléčný marcipán od Arielll (viz můj recept Dvouhlavý drak - mám ho tam trochu upravený i s postupem přípravy)
mořská mušle ...
Potřebné ingredience
mramorový korpus... pudinkovo máslový krém .. K2 ,, perleť
Postup přípravy
děkovný ....
dortík váží 3.30 kg
dlouho jsem si ji chtěla zkusit udělat, snad se tímto trefím .. :-)
Dort VEČERNÍČEK
Potřebné ingredience
Dortík pro malou holčičku milující znělku večerníčku k jejímu 1. ročku. TAk jsem zvědavá na její reakci. :)
Postup přípravy
Korpus, krém i marcipán, dle mých předešlých receptů. :)
Večerníčka jsem si zkopírovala z internetu, zvětšila na požadovanou velikost a pak na obarvený marcipán vypichovala…
Mašinka Tomáš s podrobným postupem
Potřebné ingredience
světlý a kakaový korpus, marmeláda, pařížský krém, WI
Postup přípravy
Moooc děkuji za perfektní postup Radce (ajoun)! I já jsem postup nafotila, tak snad bude někomu taky užitečný, ikdyž dnes koukám, že tu máme invazi mašinek s postupem (že Heli ??)…
Íjáček - 3D
Potřebné ingredience
mramoráček od Dáši, světlý krém nad parou, banány, mléčný marcipán.
Postup přípravy
Íjáčka jsem dělala poprvé a moc mě bavil! Černé kontury jsou tenké vyválené válečky.
Piráti z karibiku - DAVY JONES (příšerka) a JACK…
Potřebné ingredience
Mramorový korpus, krém nad parou a pudinkomáslový, mléčný marcipán viz můj recept u dvouhlavého draka
Postup přípravy
Tyto dorty a obzvláště ta příšerka mě moooc bavily, konečně něco nového, co jsem ještě nedělala a hlavně jsem měla volnou ruku.. Přemýšlela jsem, co si z tohoto tématu vybrat -…