Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dorty

Přidat recept
DORTY
Fondan - potahovací hmota /návod na jednoduchou růžičku

Fondan - potahovací hmota /návod na jednoduchou růžičku

Potřebné ingredience

60ml studene vody, 110 g medu (světlého), asi 900g moučkového cukru, lžička mandlového aroma, vrchovatá lžíce čiré želatiny Dr.Oetker Tento recept jsem si upravila podle svého ze slovenského MMB, podle receptu tam, se nedalo tvořit (kytičky atd) ale tento už je schopny udržet tvar a já jsem velmi spokojená. Zkuste uvidíte. Pravda těžko říci jaký med se použije (kvalita- to neodhadnete nikdy), tam píšou že se dá i sirup použít ale to jsem zatím nezkoušela. Ale i tak myslím že za vyzkoušení to stojí, je to jen pár korun. Na podsypávání použijte jako u všech hmot - solamyl.

Postup přípravy

Do hrnce nasypeme želatinu, zalijeme studenou vodou a necháme 3 minuty působit. Zahřejeme jen tak aby se želatina rozpustila, přidáme med, a necháme také rozpustit - POZOR NESMÍ…

Zobrazit více...
DORTY
Miminka Anne Geddes na srdci

Miminka Anne Geddes na srdci

Potřebné ingredience

ořechový korpus, marmeláda s kousky višní, pařížský krém, WI

Postup přípravy

Pro moji nejúžasnější a nejmilejší kamarádku !!!

Za inspiraci na miminka děkuji Radce A. (Radysa) ..

Zobrazit více...
DORTY
VÍLA AMÁLKA - 3D

VÍLA AMÁLKA - 3D

Potřebné ingredience

mramorový korpus, krémy vanilkové nad parou a puding, trojitá dávka mléčného marcipánu dle Arielll

Postup přípravy

Amálka byla moje noční můra, protože do poslední chvíle jsem nevěděla, jak jí udělám... Nemám moc příhodných misek, v kterých bych pekla, tak nakonec jsem upekla korpus na plech a…

Zobrazit více...
DORTY
MADAGASKAR - třípatrový dort

MADAGASKAR - třípatrový dort

Potřebné ingredience

světlý korpus, vanilkový krém, mléčný marcipán od Arielll, salkový marcipán od Arielll (ale defakto od Radunky:-) - díky Radu!)

Postup přípravy

Toto zadání bych určitě sama udělala úplně jinak, ale paní měla jasnou představu - modrý třípatrový dort, na něm vyřezané obrázky zvířátek z filmu Madagaskar, vymodelované růžové…

Zobrazit více...
DORTY
Kravička, Chameleon, Ovečka, Ježek, Madagaskar

Kravička, Chameleon, Ovečka, Ježek, Madagaskar

Potřebné ingredience

Mramorový korpus od Dáši, krémy pudinkomáslový a šlehaný nad parou, mléčný marcipán od Arielll (viz můj recept Dvouhlavý drak - mám ho tam trochu upravený i s postupem přípravy)

DORTY
mořská mušle ...

mořská mušle ...

Potřebné ingredience

mramorový korpus... pudinkovo máslový krém .. K2 ,, perleť

Postup přípravy

děkovný ....
dortík váží 3.30 kg
dlouho jsem si ji chtěla zkusit udělat, snad se tímto trefím .. :-)

Zobrazit více...
DORTY
Dort VEČERNÍČEK

Dort VEČERNÍČEK

Potřebné ingredience

Dortík pro malou holčičku milující znělku večerníčku k jejímu 1. ročku. TAk jsem zvědavá na její reakci. :)

Postup přípravy

Korpus, krém i marcipán, dle mých předešlých receptů. :)

Večerníčka jsem si zkopírovala z internetu, zvětšila na požadovanou velikost a pak na obarvený marcipán vypichovala…

Zobrazit více...
DORTY
Mašinka Tomáš s podrobným postupem

Mašinka Tomáš s podrobným postupem

Potřebné ingredience

světlý a kakaový korpus, marmeláda, pařížský krém, WI

Postup přípravy

Moooc děkuji za perfektní postup Radce (ajoun)! I já jsem postup nafotila, tak snad bude někomu taky užitečný, ikdyž dnes koukám, že tu máme invazi mašinek s postupem (že Heli ??)…

Zobrazit více...
DORTY
Íjáček - 3D

Íjáček - 3D

Potřebné ingredience

mramoráček od Dáši, světlý krém nad parou, banány, mléčný marcipán.

Postup přípravy

Íjáčka jsem dělala poprvé a moc mě bavil! Černé kontury jsou tenké vyválené válečky.

Zobrazit více...
DORTY
Piráti z karibiku - DAVY JONES (příšerka) a JACK SPARROW

Piráti z karibiku - DAVY JONES (příšerka) a JACK…

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, krém nad parou a pudinkomáslový, mléčný marcipán viz můj recept u dvouhlavého draka

Postup přípravy

Tyto dorty a obzvláště ta příšerka mě moooc bavily, konečně něco nového, co jsem ještě nedělala a hlavně jsem měla volnou ruku.. Přemýšlela jsem, co si z tohoto tématu vybrat -…

Zobrazit více...

Kategorie