Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Fazole na kyselo

Fazole na kyselo

Potřebné ingredience

500g vepřové kýty nebo plecka,olej,hladká mouka,sůl,pepř,brambory,asi 500g fazolových lusků(mohou být i mražené-stačí 1 sáček nebo sterilované-1 větší sklenice),1 cibule,ocet,sojová omáčka

Postup přípravy

Začneme brambory,které si uvaříme ve šlupce.Ve větším hrnci na oleji zpěníme na kostky nakrájenou cibuli,přidáme na kostky pokrájené maso,necháme zatáhnout,maso zaprášíme moukou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ MEDICÍNA
Vyrážka,atopický eksém,suchá popraskaná kůže

Vyrážka,atopický eksém,suchá popraskaná kůže

Potřebné ingredience

1 kostka sádla-bez soli a konzervačních látek,1 krabička sušeného měsíčku lékařského sypaného

Postup přípravy

Rozpustíme sádlo-nespálit!!Zamícháme měsíček,počkáme až sestydne,dáme do lednice.2.den opět opatrně rozpustit , nechat sestydnout a dát do lednice.Postup opakuje 7 dní.Po týdnu…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Falešné buchtičky s vanilkovým krémem

Falešné buchtičky s vanilkovým krémem

Potřebné ingredience

vánočka nebo mazanec, 3/4 l mléka ,vanilkový pudink v prášku,vanilkový cukr,cukr a rum-podle chuti,1 žloutek

Postup přípravy

Nemáme-li čas dělat se s pravými kynutými buchtičkami,koupíme mazanec nebo vánočku.Nakrájíme na větší kostky,dáme do hlubokých talířů a zalijeme ještě horkým vanilkovým krémem…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Andaluská játra s hranolky-rychlé,jedinečné

Andaluská játra s hranolky-rychlé,jedinečné

Potřebné ingredience

500g králičích nebo drůbežích jater,lžička drceného kmínu,lžička sojové omáčky,sůl,špetka chili nebo pálivé papriky,asi 150g sladkého kečupu,1 cibule,olej,hranolky

Postup přípravy

Tohle jídlo je u nás velice oblíbené a přitom je rychlé a jednoduché,celá příprava i s hranolky(jsou-li kupované mražené) trvá jen půl hodiny:Na oleji zpěním cibulku nakrájenou na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Přírodní kotlety

Přírodní kotlety

Potřebné ingredience

vykoštěné plátky kotlety,sůl,pepř,plnotučná hořčice,tekutá Rama nebo máslo

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,osolíme opepříme , pomažeme z jedné strany hořčicí a skládáme na sebe.Necháme chvíli uležet(může být i přes noc).Kotlety klademe na rozehřátou Ramu do velké…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny s cuketou-božské

Zapečené těstoviny s cuketou-božské

Potřebné ingredience

500g těstovin-vřetena,olej,sůl,1 velká cibule, 1,5dl smetany,malá lahvička sladkého kečupu-asi 250g, 150g cihly,400-500g kuřecího toč.salámu,500g nahrubo nastrouhané cukety-může být i mražená nebo sterilovaná dobře propláchnutá,nemáme-li, lze použít i jinou tykvovitou zeleninu např.indickou okurku,patizon(ne dýni)

Postup přípravy

Dáme vařit osolenou vodu se lžící oleje a zatím si připravíme omáčku.Nakrájíme cibuli na kostičky,zpěníme na oleji ,přidáme cuketu,promícháme,přilejeme smetanu a kečup,osolíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Zlaté kuře

Zlaté kuře

Potřebné ingredience

kuře,sůl,tekutá Rama,1dl bílého vína

Postup přípravy

Omyté kuře osolíme ze všech stran,polijeme Ramou , podlijeme vínem a pečeme při 220°C do poloměka za občasného přelévání šťávou a podlévání vodou , je-li třeba.Kuře otočíme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé-syté a velmi chutné

Zapečené rybí filé-syté a velmi chutné

Potřebné ingredience

500g rybích filetů,sůl,citron,tekutá Rama,150g cihly,na zálivku-1 kelímek bílého smetanového jogurtu nebo zakys. smetany,2 stroužky česneku,půl lžičky soli,polévková lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy

Rybí filety necháme v ledničce pomalu rozmrznout,nejlépe přes noc.Osolíme je, pokapeme citrónem a necháme chvíli uležet.Mezitím si uděláme zálivku-do jogurtu vmícháme sůl…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Přesnídávka

Přesnídávka

Potřebné ingredience

4kg očištěných jablek , 1 kg ovoce zbaveného slupek a pecek - nejlepší jsou broskve,meruňky,jahody,maliny,borůvky,hrušky,banány,pro malé děti i mrkev -dáme jí pouze 0,5 kg protože je suchá , 2,5l vody , 3 vanilkové pudinkové prášky-pro lepší chuť můžeme použít pudink s příchutí použitého ovoce , 0,5kg cukru

Postup přípravy

Jablka spolu s jedním druhem ovoce a 2 l vody uvaříme doměka.S vrchu sebereme řídké a dáme do jiného hrnce vařit,přidáme pudinky rozmíchané v půl litru vody a necháme přejít varem…

Zobrazit více...

Kategorie