Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
BAREVNÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT

BAREVNÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

1 balíček těstovin vrtulek barevných a nebo i čistě bílých je to jedno 25 dkg salámu podle vaší chuti- já dávám gothaj 30 dkg sýra eidam 1 velký bílý jogurt 1 malá sklenička majonézi 3 papriky - třeba ZELENOU,ŽLUTOU A ČERVENOU ale můžete dát i oranžovou 4 rajčata osolit a opepřit podle svých chutí

Postup přípravy

těstoviny uvaříme dle návodu....
než se nám těstoviny uvaří tak si do mísy nakrájíme papriky (já je nejprve rozkrojím na půl očistím a ty velké půlky překrojím ještě na malé…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
VALAŠSKÉ ZELNÍKY

VALAŠSKÉ ZELNÍKY

Potřebné ingredience

750g brambor 200g polo.mouky sůl 2 vejce hladká mouka na vál 3 lžíce sádla NA NÁPLŇ:: 50g anglické slaniny¨ 1 cibule 1 sklenice sterilizovaného zelí kmín

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout....
Mezitím si připravte zelnou náplň..Anglickou nakrájejte na malé kostičky a nechte mírně rozpustit ve větším kastrůlku.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BROSKVOVÉ ŘEZY

BROSKVOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

4 vejce 200g mouč,cukru 200g tuku na pečení 250g hlad.mouky tuk a hrubá mouka na plech čokoládová poleva NÁPLŇ: 500ml mléka 200g cukru krupice 2 kakaové pudinky 250g másla 300g oplupaných a vypeckovaných broskví

Postup přípravy

Z bílků a 2 lžic cukru vyšlehejte sníh..Změklí tuk utřeme se zbylým cukrem do pěny.Postupně do ní zašlehejte žloutky.. Obě hmoty spojte a vmíchejte s moukou.Těsto rozetřeme na…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
ŠÁTEČKY S BROSKVEMI

ŠÁTEČKY S BROSKVEMI

Potřebné ingredience

600g polo mouky 200g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 kypřícího prášku 180 ml mléka 2 vejce 125g másla 1 lžíce citronové kůry špetka soli hladká mouka na vál NÁPLŇ: 1 měkký tvaroh 4 lžíce cukru moučky 1 vejce 3 broskve 1 lžíce cukru moučky cukr moučka na posypání hotových šátečků....

Postup přípravy

Mouku smícháme s cukry a prdopečem..Přidáme mléko,vejce,rozzěklé máslo,citronovou štávu a špetku soli....Ze surovin vypracujeme těsto,které na pomoučněném vále rozválíme na…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
TŘÍBAREVNÉ TVAROHOVÉ ŘEZY

TŘÍBAREVNÉ TVAROHOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

1.TĚSTO: 300g polo mouky 100g másla 1/2 prdopeče 100g močko.cukru 1 celé vejce 3 lžíce studené vody 2 lžíce kakaa 1 lžíce oleje na plech NÁPLŇ: 2 jahodové a nebo malinové pudinky 500ml mléka 500g měkkého tvarohu 200g cukru 1 lžíce mléka 1 vanilkový cukr 2.TĚSTO: 3 celá vejce 200g cukru 1/2 skleničky oleje 3 lžice horké vody 200g polo mouky 1/2 prdopeče

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto,plech pokapeme olejem a těsto na něj rozetřeme....
Pudinky s mlékem připravíme dle návodu,necháme vychladnout a poté vše vyšleháme.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
TŘENÁ BÁBOVKA

TŘENÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

6 vajec 150g másla 200g cukru moučka 250 ml mléka 400g polo.mouky 1/2 prdopeče špetka soli 1/2 lžičky citronové kůry

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků,...... V míse třeme máslo,přidáváme postupně žloutky,vždy se lžící cukru..Dále po lžících mouku s mlékem....
Poslední 3 lžíce mouky promícháme s…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINOVÝ NÁKYP

TĚSTOVINOVÝ NÁKYP

Potřebné ingredience

400g nudlí 100g žampionů 2 rajčata 50g hrášku 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 100ml mléka 1 kelímek zakysané smetany špetka soli a pepře 100g tvrdého sýra

Postup přípravy

těstoviny uvaříme v osolené vodě doměka,vodu slijeme. Žampiony a rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky.Hrášek opláchneme...
Bešamel připravíme v kastrůlku,v němž…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
STAROČESKÉ TĚSTOVINY

STAROČESKÉ TĚSTOVINY

Potřebné ingredience

1 balení těstovin vřetena 1 cibule 1 velká kuřecí nebo vepřová konzerva 1 větší rajský protlak 300g eidamu v celku 2-3 lžíce oleje nasmažení

Postup přípravy

dáme vařit těstoviny....
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme masovou konzervu,až se pořádně rozmělní,dáme rajský protlak a povaříme....
Uvařené těstoviny…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
KVĚTÁKOVÝ NÁKYP

KVĚTÁKOVÝ NÁKYP

Potřebné ingredience

400g květáku 4 vejce 60g másla 100g tvrdého sýra 50g strouhanky špetku soli 1 lžička másla na vymazání 1 lžíce strouhanky na vysypání formy

Postup přípravy

Květák dáme do vařící a osolené vody..uvaříme doměka,vyjmeme a nadrobno nakrájíme...máslo utřeme s troškou soli,vmícháme žloutky,květák nastrouhaný sýr,prosátou strouhanku a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FAZOLOVÁ POLÉVKA

FAZOLOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

2 lžíce másla 1 menčí cibule 1 sáček zelených mražených fazolek špetka soli 1/2 lžičky vegety na jíšku 3 lžíce másla a 2 lžice hladké mouky 200ml smetany nebo mléka 1 lžíce sýra

Postup přípravy

Na máslenecháme zeslovatět cibulku,přidáme mražené fazole a doplníme 1,5 litrem vody......
fazolky uvaříme,dokud nezměknou,přidáme sůl,vegetu a zahustíme připravenou jíškou..…

Zobrazit více...

Kategorie