Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Balkánský fazolový hrnec - recept z knihy Vaříme dětem

Balkánský fazolový hrnec - recept z knihy Vaříme dětem

Potřebné ingredience

400 g bílých fazolí, 1 velká cibule, 1/2 lžičky provensálského koření, 80 g rajčatového protlaku, 20 g sladké mleté papriky, jedna velká paprika, 3 lžíce oleje, petrželka, sůl

Postup přípravy

Fazole propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Vodu doplníme tak, aby fazole byly zatopeny, přidáme na kostičky pokrájenou cibulku, provensálské koření a přivedem k varu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Sojové maso se žampiony

Sojové maso se žampiony

Potřebné ingredience

Sojové kostky nebo nudličky - 100g,
rajčatový protlak - ta větší konzervička,
150g zakysané smetany,
250g žampionů,
cibule,
česnek,
bazalka

Postup přípravy

Sojové kostky zalijeme vařícím silným bujonovým vývarem (2 1/2 dl vody s jednou kostkou bujonu). Necháme tak 15 min odležet. Bujon se vsakne do kostek, přebytečný slijeme. Na…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Marinované kuřecí řízky

Marinované kuřecí řízky

Potřebné ingredience

Kuřecí řízky dle počtu osob, na marinádu - 2 celá vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, 1 káv. lžička soli, 1 káv. lžička pepře, 1 káv. lžička majoránky, 1 káv. lžička papriky (eventuálně pálivé kdo má rád)

Postup přípravy

Kuřecí řízky v marinádě obalíme, zalijeme zbytkem marinády a necháme v chladu 24 hodin odležet. Tento recept je super pro oslavy. Dá to méně práce než obalování a hlavně…

Zobrazit více...

Kategorie