Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

Potřebné ingredience

1 uzená makrela 2 balíčky žervé (á 90 g) 1 malá cibule cca 5 ks okurek Pepř, sůl

Postup přípravy

Maso z makrely oberu, do misky přidám nadrobno pokrájenou cibuli, žervé, na kostičky nakrájené okurky. Opepřím, popř. lehce osolím, ale makrela je většinou slaná dost.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Gnocchi a lá halušky

Gnocchi a lá halušky

Potřebné ingredience

Bramborové gnocchi, brynza, zakysaná smetana, špek nebo slanina

Postup přípravy

Gnocchi uvařím podle návodu. Špek nebo slaninu nakrájím na kostičky a na pánvi vyškvařím. Brynzu rozšlehám se zakysanou smetanou. Gnocchi zaliji brynzou a posypu špekem....chutná…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Potřebné ingredience

Těstoviny, žampiony, cibule, česnek, černé olivy, rajčatové pyré nebo loupaná rajčata z konzervy, pepř a sůl, olivový olej, parmazán, petrželka

Postup přípravy

Těstoviny uvařím dle návodu. Žampiony pokrájím na tenké plátky, ve velké pánvi na olivovém oleji je nechám podusit. Jakmile začnou poštět šťávu, přidám najemno nakrájenou cibulku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Žampionový krém

Žampionový krém

Potřebné ingredience

Žampiony, máslo, hladká mouka, smetana, drcený kmín, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy

Žampiony (cca 10 ks) pokrájíme na tenoučké plátky a na másle je podusíme. Přidáme drcený kmín a 2 - 3 hrnky vody, necháme povařit. Mezitím si připravíme bešamel - z hladké mouky a…

Zobrazit více...

Kategorie