Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Valašský frgál/ 3 kusy

Valašský frgál/ 3 kusy

Potřebné ingredience

Těsto: 500g polohrubá mouka, 2ks žloutek, 125g máslo, 75g cukr moučka, 1/4l teplé mléko, 35g droždí, 1 špetka sůl, povidla hrušková posypka 200g hl.mouka 200g cukr 200 g máslo rozpuštěné

Postup přípravy

mouku,žloutek,rozpuštěné máslo,cukr,mléko,sůl smícháme dohromady
trochu teplého mléka,cukru,odebereme,přidáme droždí a necháme vzejít kvásek
cca 10 min. poté přidáme dotěsta…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zákusek z jablek

Zákusek z jablek

Potřebné ingredience

Korpus: 1,5 kg jablek/ cca 2,5 kg před zpracováním-oloupáním a vykrájením/ 1 vanilkový cukr 5 vajec 150 g cukru moučka 3 lžíce vody 150 g polohrubé mouky 1/2 kypřicího prášku do pečiva Tvarohová náplň: 150 g změklého másla 200 g cukru moučky 1 vanilkový cukr 500 g tvarohu 1 želatina (příprava za studena) Ozdoba: 1 lžíce skořice na posypání

Postup přípravy

Oloupaná a opláchnutá jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme je na struhadle a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicícm papírem tak, aby okraje…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mufiny-jako kobližky

Mufiny-jako kobližky

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 1 prášek do pečiva. marmeláda nebo nutela

Postup přípravy

Smíchat vejce s cukrem a pak přidat ostatní přísady.
Vlijeme do Mufinové formy trochu těsta-dáme přísadu /marmeládu/ a dolijeme do vrchu formy
Pečeme na 180 stupňů a 20…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
INDIÁNEK -jako z cukrárny

INDIÁNEK -jako z cukrárny

Potřebné ingredience

4 bílky,................................30 dkg cukr moučka/bez hrudek/....................\r\n2 lžíce jahodové marmelády /taková ta lacinná-co je jen hmota-bez semínek a kusů jahod-jen průzračná červená jahodová hmota/..................2x balení piškoty /já kupuji ty velké s želé a polevou-OPAVIA-průměr cca 5cm apod. Je jich v balíčku cca 12 kusů,-někdy želé sundám a někdy nastříkám indiány na něj/

Postup přípravy

4 bílky ušlehám ve šlehači až vznikne tuhý sníh /přidávám do bílků špetku soli-sníh je pak skvěle pevný/


Na plotnu si dám hrnec s žhavou vodou a do něj vložím menší…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Věnečky,větrníky,labutě -odpalované těsto

Věnečky,větrníky,labutě -odpalované těsto

Potřebné ingredience

32 dkg hladná mouka, 32 dkg voda, 24 dkg olej /používám slunečnicový/ 10 vajec /je to na 50 věněčků-takže pokud chcete méně dávku rozdělte/ náplň: 1 a půl másla, 1 smetana ke šlehání, 1/4 l mléka, 2xvanilkový pudink, rumové aroma popřípadě kapka rumu 30 dkg cukru /tento krém je máslový-ale můžete plnit i pudinkovým-ale naše děti milují máslový/ Hmota na potírání: cukr a citronová šťáva

Postup přípravy

vodu a olej přivedeme k varu.

Přidáme postupně mouku -vmícháme do vody s olejem / je to cca minutu až dvě než se vše spojí/ Sundáme z plotny a necháme částečně vystydnout /…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vafle-wafle opravdu křupavé

Vafle-wafle opravdu křupavé

Potřebné ingredience

125g másla, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce ,250g polohrubé mouky ,100ml vody - nejlépe perlivé ,100ml mléka ,1/2 balíčku prášku do pečiva .JÁ DĚLÁM ZE 2 DÁVEK (je nás 5)

Postup přípravy

Máslo rozpustím v mikrovlnce a potom smíchám s ostatními surovinami. Kypřící prášek smíchaný s moukou přisypávám naposledy.

Do vaflovače málo těsta cca 1-2 lžíce -vaflovač…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TIRAMISU

TIRAMISU

Potřebné ingredience

2 balíčky cukrářských piškotů (mohou být i obyčejné) 2 kelímky smetany ke šlehání 2 sýry mascarpone ( mohou být i pomazánková másla bez příchuti) 200 g cukr moučka 1 vanilkový cukr 1,5 dcl rumu 250 ml silné rozpustné kávy

Postup přípravy

Cukr, vanilkový cukr a pomazánkové máslo ušleháme, smetanu ušleháme do tuhé hmoty a spojíme vše dohromady.

Piškoty namáčíme v kávě s rumem, klademe na dno formy, potřeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KORPUS NA DORT

KORPUS NA DORT

Potřebné ingredience

6 vajec,6 lžic polohrubé mouky,6 lžic cukru krupice, cukr a mouka se dává dle množství vajec 1 lžíce mouky a cukru na 1 vejce

Postup přípravy

Nejprve ze 6 bílků a poloviny cukru vymícháme tuhý sníh. Žloutky našleháme se zbývajícím cukrem do husté bílé hmoty, během šlehání přidáme 2 lžíce horké vody. Pak opatrně metlou…

Zobrazit více...

Kategorie